AcasăAfaceriPeste 200 de miliarde $ s-au evaporat din piața criptomonedelor într-o singură...

Peste 200 de miliarde $ s-au evaporat din piața criptomonedelor într-o singură zi

criptomonedePeste 200 de miliarde $ s-au evaporat din piața criptomonedelor într-o singură zi

Criptomonedele au primit o lovitură dură în contextul în care piaţa s-a confruntat cu vânzări uriașe, după ce s-a aflat că Administrația Biden intenționează să majoreze semnificativ taxele pe câștigurile de capital, fapt ce va duce la reducerea investițiilor în activele digitale.

Bitcoin, cea mai populară și valoroasă critomonedă, a scăzut vineri sub 50.000 de dolari pe unitate pentru prima oară de la începutul lunii martie. Mai exact, a scăzut la 47.555 de dolari pe unitate, revenindu-şi în timpul tranzacţiilor la 49.667 dolari pe unitate, cu 4% sub nivelul din ziua precedentă.

Pe ansamblul săptămânii, bitcoin a scăzut cu 11,3%, consemnând cea mai slabă evoluţie săptămânală de la sfârşitul lunii februarie. De la începutul anului, bitcoin a crescut cu 72%.

Bitcoin a crescut cu 72% în 2021

Ether şi XRP au scăzut cu 3,5%, respectiv cu 6,7%, în timp ce dogecoin a coborât cu 20%, la 0,21 dolari pe unitate, potrivit firmei de analiză a datelor CoinGecko. Trebuie menționat că Bitcoin a crescut cu 72% în 2021. Simultan, Ether a înregistrat la rândul lui o creștere de 200%.

Pe ansamblu, piaţa criptomonedelor a pierdut peste 200 de miliarde de dolari într-o singură zi, în urma unui val de vânzări. Totodată, oamenii se așteaptă ca Biden să crească taxa de câștig de capital pentru americanii bogați la 43,4%. În acest context, a fost declanșată o vânzare imensă pe piețele bursiere din SUA.

Administraţia Biden intenţionează să facă o serie de modificări ale codului fiscal, între care un plan de creştere de aproape două ori a taxelor pe câştigurile de capital la 39,6% pentru persoane care câştigă peste 1 milion de dolari.

author avatar
Andreea Vlad