AcasăAfaceriPanică în lumea criptomonedelor: America atacă bursa Binance

Panică în lumea criptomonedelor: America atacă bursa Binance

Autoritatea americană de supraveghere a instrumentelor financiare derivate, CFTC, a intentat un proces împotriva celei mai mari burse de criptomonede din lume, Binance, și a proprietarului acesteia, Changpeng Zhao, acuzați de eludarea deliberată a reglementărilor SUA.

Acesta este un nou episod în ofensiva lansată de autoritățile de reglementare, în principal CFTC și SEC, împotriva practicilor jucătorilor din industria criptomonedelor.Aceștia încearcă astfel să compenseze lipsa unei legislații care să reglementeze această industrie, chiar dacă mai multe texte sunt în discuție în Congres. Ofensiva lor s-a accelerat după falimentul, în noiembrie, al FTX, a doua platformă ca mărime din lume.

În documentul depus la o instanță federală din Illinois, CFTC cere ca Binance să fie interzisă de a înregistra și de a vinde anumite produse financiare în Statele Unite.

Binance a calificat procesul drept „neașteptat” și „regretabil”, spunând că a lucrat cu CFTC timp de „mai mult de doi ani”, potrivit unei reacții trimise la AFP. „Intenționăm să continuăm să lucrăm cu autoritățile de reglementare din SUA și din întreaga lume”, a precizat grupul.

Potrivit CFTC, „la indicațiile lui Zhao, Binance și-a sfătuit angajații și clienții să ocolească controalele de conformitate cu reglementările pentru a maximiza profiturile”.În special, Binance a ales să nu le ceară utilizatorilor săi din SUA o dovadă de identitate.

„Este doar începutul”

„Timp de ani de zile, Binance a lucrat în mod activ pentru a-și conduce afacerea și a evita respectarea” reglementărilor. Acest lucru ar trebui să fie un avertisment pentru toți cei din comunitatea activelor digitale”, a comentat președintele CFTC, Rostin Behnam, citat în comunicat.

Ca urmare a acțiunii autorităților americane, Bitcoin a căzut la un minim al ultimelor zece zile de 26.543 de dolari.Binance Coin (BNB), o criptomonedă legată de platforma Binance și a patra cea mai mare monedă digitală în funcție de evaluarea globală, a pierdut peste 6%.

„Toată lumea știa că va veni această zi”, a comentat pe Twitter AJ Nelson, antreprenor și creator al platformei Rain. „Acesta este doar începutul”.

„Toți ochii sunt ațintiți asupra acestui proces”, subliniază Meltem Demirors, de la firma de investiții în active digitale CoinShares. Pe lângă Binance și Changpeng Zhao, CFTC l-a pus sub acuzare și pe directorul de conformitate al grupului, Samuel Lim, și două filiale irlandeze.

La jumătatea lunii februarie, Departamentul de Servicii Financiare al statului New York a ordonat Paxos să înceteze să mai emită un așa-numit stablecoin, BUSD, în numele Binance, într-o primă lovitură dată platformei.

SEC ar putea da în curând în judecată Coinbase, principala platformă de tranzacționare din SUA, pentru încălcări ale valorilor mobiliare.

 

 

author avatar
Radu Jacotă Redactor
614 afisari

1 COMENTARIU

  1. Cat timp ai ”investitori” adica prosti nu-i bai.
    De unde are echivalenta in bani aceste ciudatenii ? Ce sta in spatele lor? Acoperire in aur?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger