AcasăAfaceriOracle încurcă planurile Microsoft. A intrat în cursa pentru cumpărarea operațiunilor TikTok...

Oracle încurcă planurile Microsoft. A intrat în cursa pentru cumpărarea operațiunilor TikTok din SUA

oracle

Oracle se află în discuții preluarea unei părți din populara aplicație chinezească TikTok. Operaţiunile din Statele Unite ale reţelei TikTok au fost evaluate la peste 20 miliarde de dolari.

Microsoft și-a anunțat intenția de a cumpăra TikTok, la începutul acestei luni, după ce Donald Trump a spus că se gândește să interzică aplicația în America. Compania a lucrat la o preluare parțială a TikTok, care permite utilizatorilor să posteze videoclipuri scurte, după ce președintele Trump a dat companiei chineze 90 de zile pentru vânzare.

Oracle a început discuțiile cu ByteDance proprietarul chinez al reţelei sociale. Iar compania ia în calcul preluarea operaţiunilor atât în Statele Unite, cât și în Canada, Australia şi Noua Zeelandă, potrivit Financial Times.

Șanse uriașe pentru Oracle să preia TikTok

Microsoft a apărut drept cel mai probabil candidat pentru preluare TikTok, dar încercarea rivalului Oracle de a deturna tranzacția ar putea spori afacerile de publicitate și date, dacă are succes, scrie The Guardian. Oracle vine la masa negocierilor cu mai multe avantaje. Timpul este de partea sa, datorită termenului de 90 de zile pentru Trump pentru vânzare, ceea ce înseamnă că opțiunile pentru discuțiile extinse sunt limitate.

De asemenea, compania are un avantaj atunci când vine vorba de politica acordului. Co-fondatorul și directorul tehnologic al Oracle, Larry Ellison, al cincilea cel mai bogat om din America, este un susținător public al lui Donald Trump , după ce a lansat un eveniment de strângere de fonduri pentru realegerea sa, în februarie. El a declarat revistei Forbes în luna aprilie că „Îl susțin și vreau ca el să se descurce bine”.

Aceste conexiuni ar putea permite Oracle să negocieze un preț avantajos pentru companie, având în vedere interesul profund pentru tranzacția prezentată de administrația Trump.

Și Twitter este interesat să cumpere TikTok

Însă și alți giganți americani sunt interesați de aplicația chineză. Și, deși intrarea Oracle în cursă oferă o alternativă la oferta făcută de Microsoft, aceasta conduce în prezent cursa pentru preluarea TikTok.

Iar aceasta este interesată şi de activităţile din alte ţări, în special din Europa și India, unde aplicația a fost interzisă de premier. Însă compania chineză a anunțat că refuză să vândă și alte active în afară de cele pe care este nevoită să le vândă.

Și Twitter a demarat discuții pentru preluarea TikTok, însă a fost pusă sub semnul întrebării capacitatea financiară a companiei americane în această afacere.

author avatar
Andreea Vlad
78 afisari
Zenville

Ultimele știri

Leguma ideală cu ajutorul căreia se pot vopsi ouăle de Paște. „O sursă bună de pigmenți roșii și galbeni”/La ce să fiți atenți când...

Mai sunt doar câteva zile până când credincioșii ortodocși vor sărbători Sfintele Paști.Și cum, conform tradiției, în Joia Mare multe gospodine încep deja...

Alege ce cumperi: mielul de Paşte 2024 sau un kilogram de cireşe? Ambele sunt aproape imposibil de achiziţionat. Au preţuri prohibitive!

Cireşele de import, desigur, arată delicios pe tarabă, dar pofticioşii doar le privesc deocamdată, din cauza preţului.Vestea bună este că în două săptămâni vor...
proger