AcasăAfaceriLovitură de proporții. Oferta Microsoft, respinsă! Cine este acum favorit să cumpere...

Lovitură de proporții. Oferta Microsoft, respinsă! Cine este acum favorit să cumpere TikTok

tiktokOracle a ajuns la o înțelegere cu ByteDance, compania care deține aplicația TikTok

TikTok și Oracle vor deveni parteneri de afaceri în Statele Unite – un acord menit să satisfacă preocupările administrației Trump în materie de securitate națională cu privire la aplicația video.

Vestea vine după săptămâni de speculații privind viitorul aplicației chineze în Statele Unite. Natura exactă a acordului dintre TikTok și Oracle rămâne neclară. Acordul dintre companiile ByteDance și Oracle nu va fi structurat ca o vânzare, ci mai degrabă ca o restructurare, anunță CNN.

Deal-ul nu reprezintă însă preluarea integrală a aplicaţiei video. Grupul de tehnologie condus de Larry Ellison, unul dintre puţinii oameni din Silicon Valley care l-au susţinut public pe preşedintele Trump, va deţine cel mai probabil o participaţie minoritară.

Oferta Microsoft, respinsă

Aparenta victorie a companiei Oracle este o lovitură pentru Microsoft, care se lupta de săptămâni bune să cumpere TikTok. Oferta celor de la Microsoft de a cumpăra afacerea din SUA a aplicaţiei TikTok a fost respinsă de ByteDance, proprietarul chinez al platformei, conform anunţului făcut duminică seara de gigantul american din domeniul informaticii.

„ByteDance ne-a informat astăzi că nu vor vinde operaţiunile TikTok din SUA către Microsoft. Suntem convinşi că propunerea noastră ar fi fost bună pentru utilizatorii TikTok, protejând totodată interesele naţionale de securitate”, a anunțat Microsoft într-un comunicat.

TikTok, o aplicație controversată

Popularitatea TikTok a explodat în Statele Unite și alte țări occidentale, devenind prima platformă chineză de socializare care a câștigat o tracțiune semnificativă cu utilizatorii din afara țării sale de origine. Aceasta a fost descărcată de 315 milioane de ori în primele trei luni ale acestui an – mai multe descărcări trimestriale decât orice altă aplicație din istorie, potrivit companiei de analize Sensor Tower.

Dar președintele Donald Trump și alți politicieni americani au declarat că aplicația reprezintă o amenințare la adresa securității naționale, deoarece ar putea fi folosită ca instrument de spionaj de către Beijing. Autoritățile și-au exprimat, de asemenea, îngrijorarea că ar putea fi folosite pentru a colecta date cu caracter personal de la cetățenii SUA sau pentru a cenzura discursurile considerate sensibile de guvernul chinez.

TikTok a negat aceste acuzații. Compania a declarat că centrele sale de date sunt situate în întregime în afara Chinei și că niciuna dintre aceste date nu este supusă legii chineze.

author avatar
Andreea Vlad
194 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger