AcasăAfaceriOgarii cenușii au alt stăpân: Germania preia frâiele legendarei companii americane Greyhound

Ogarii cenușii au alt stăpân: Germania preia frâiele legendarei companii americane Greyhound

Tânăra firmă germană Flixbus va cumpăra Greyhound, marcă legendară și lider american al autocarelor pe distanțe lungi.

Flixbus va plăti 172 milioane de dolari către Firstgroup, actualul proprietar britanic al Greyhound.

„Achiziția Greyhound este un pas major înainte în dezvoltarea Flixbus”, a declarat Jochen Engert, președinte și cofondator al companiei germane care a realizat o creștere extraordinară de la înființarea sa în 2013. A devenit cel mai popular serviciu de autobuz din Germania în doar câțiva ani, operează în alte 36 de țări  și s-a extins în trasportul feroviar din 2018.

Flixbus și-a lansat oferta în Statele Unite în 2018, inițial pentru a concura cu Greyhound, companie fondată în 1914 –  cu sediul în Dallas, Texas –  și care are   2.400 de destinații în America de Nord, cu aproape 16 milioane de pasageri pe an.

„Greyhound este o companie emblematică,  cu rețeaua sa unică care conectează comunitățile de pe tot continentul, a fost în centrul vieții nord-americane de mai bine de un deceniu”, a spus David Martin, director al Firstgroup.

Pandemia a forțat Greyhound să-și reducă operațiunile și personalul, excluzând și rutele transfrontaliere spre Canada.

Imortalizate în nenumărate filme și emisiuni de televiziune, autobuzele Greyhound au făcut parte din peisajul american de zeci de ani, renumite pentru tarifele imbatabile.

Firstgroup, specializat în transportul public rutier și feroviar, anunțase deja în aprilie vânzarea cu 4,6 miliarde de euro a activităților sale în Statele Unite, inclusiv gestionarea a zeci de mii de autobuze școlare.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
350 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger