AcasăAfaceriOfertă: o sticlă de vin la un milion de dolari

Ofertă: o sticlă de vin la un milion de dolari

O sticlă de Petrus, vintage 2000, care a făcut parte din călătoria spre Stația Spațială Internațională în noiembrie 2019 și a petrecut 14 luni în spațiu, este în vânzare la Christie’s, care estimează prețul la un milion de dolari (833.000 de euro).

Oferta fără precedent pentru acest vin “spatial”, produs din struguri Merlot din regiunea viticolă Pomerol din Bordeaux și maturat pe orbită, a fost anunțată la Londra de casa de licitații.

„Această sticlă de Petrus 2000 marchează o etapă importantă în dezvoltarea ulterioară și o mai bună înțelegere a maturării vinului”, a declarat Tim Triptree, director internațional al departamentului de vinuri și băuturi spirtoase de la Christie’s.

Veniturile din vânzare vor merge către compania europeană privată Space Cargo Unlimited, care a plasat pe orbită un lot de 12 sticle de Petrus 2000, ca parte a mai multor experimente de viticultură și microgravitație numite Mission WISE.

Space Cargo Unlimited a precizat că misiunea este primul program privat de cercetare spațială aplicată din lume. Acest lot de 12 sticle a fost adus pe Pământ în ianuarie la bordul unei capsule proiectate de SpaceX după ce a petrecut aproape 440 de zile în spațiu, aproximativ 300 de milioane de kilometri pe orbită.

Odată ajuns la Bordeaux, vinul a fost degustat de aproximativ zece experți de la Institutul de Științe ale Viei și Vinului și comparat cu cel dintr-o sticlă rămasă pe Pământ. Printre experți s-a numărat Jane Anson de la revista Decanter. Ea a observat “o diferență subtilă, dar clară, între cele două vinuri”. Dacă prețul Christie’s ajunge la un milion, aceasta ar fi o sumă fără precedent, chiar și printre cele mai prestigioase vinuri din lume. O sticlă de  Petrus 2000 costă în mod normal 5.366 USD.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
182 afisari

1 COMENTARIU

  1. Niciun miliardar care a facut averea in 15- 25 ani nu ar da suma asta pentru o sticla de vin, da doar cei care au devenit bogati peste noapte ,gen cei ce dirijeaza bitcoin si altele,un fel de caritas !

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger