AcasăAfaceriOfensiva băncilor în războiul cu ANPC. O nouă instituție a câștigat la...

Ofensiva băncilor în războiul cu ANPC. O nouă instituție a câștigat la Curtea de Apel

SMECHERIA ucraineană! Cum se îmbogăţesc "refugiaţii" de război în România. De ce fac cozi la bancomate

Încă o bancă obține în instanță suspendarea deciziei ANPC prin care era obligată să recalculeze ratele la credite.

BRD a obținut suspendarea Ordinului ANPC din 23 mai privind sancționarea băncilor pentru practici comerciale înșelătoare săvârșite de aceștia cu privire la modul de calcul al ratelor, a decis vineri Curtea de Apel București.

Au contestat emiterea unor noi grafice de rambursare

Băncile din România au cerut recent în instanţă anularea proceselor verbale de contravenţie primite de la Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor şi suspendarea efectelor ordinului emis de preşedintele ANPC prin care ar fi obligate să emită noi grafice de rambursare pentru credite şi să ia măsuri „optime” pentru reducerea gradului de îndatorare în cazul unor debitori.

Tip solutie: Admite cererea de suspendare

Solutia pe scurt: Admite cererea. Dispune suspendarea executării Ordinului nr. 418/23.05.2023 până la până la pronunţarea instanţei de fond. Executorie. Cu drept de a formula recurs în termen de 5 zile de la data comunicării, cale de atac care se va depune la Curtea de Apel Bucureşti. Pronunţată azi 23.06.2023 prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlogirea grefei instanţei”, a decis Instanța.

Reamintim, președintele ANPC, Horia Constantinescu, acuza băncile că obligau clienții să achite preponderent dobândă atunci când rambursau creditul.

author avatar
Andrei Ștefan
357 afisari

5 COMENTARII

  1. Deaia ii platim pe astia ca speciaki sa tina partea bsncilor adica a strainilor tradatorii.

  2. Slugile sistemului ticăloșit, antiromâni pana in sânge, ce pot face? Decat sa nenorocească poporul pentru câștigul unor bănci si multinaționalelor

  3. „…acuza băncile că obligau clienții să achite preponderent dobândă atunci când rambursau creditul….”.
    Chiar asa era.Ce.mai trebuie sa demonstreze? Sa deseneze?
    Suspendarea este in defavoarea clientilor care vor plati in continuare ca si pana acum.
    Avocatii vor trage de timp…judecatorii vor trage de timp ca sunt in „greva”..
    Timp in care bancile vor face ce vor iar clientii isi vor plati toate dobanzile.

  4. Pentru toti aiuritii care spun lucruri traznite: bancile nu au gresit cu nimic, este pura matematica. Puneti mana pe carte, invatati, studiati si pe urma vorbiti, hahalelelor. Voi vreti bani pe 5 sau 25 ani gratis. Banii sunt o marfa, nu un drept universal. Toti cand fac imprumuturi primesc desfasuratorul cu platile lunare, unde scrie clar ce dobanda platesti lunar. Si aprope toti vor imprumuturi cu rate egale, unde intradevar dobanda lunara platita e mai mare decat partea efectiva din credit, pentru ca daca ar slege sa plateasca rate descrescatoare, unde dobanda ar fi mai mica, nu si-ar permite creditul, rata cumulata totala fiind cu cca 50% mai mare. Daca tot va dati destepti intrati pe site-ul fiecarei banci si vedeti ca au simulari de rate la credite. Totul e clar si transparent. Dar degeaba, cand esti prost tot prost ramai.

  5. Uitasem: tampitii de la ANPC ar trebui interzisi in organizatii de tipul acesta pe simplul motiv ca si-au demonstrat lipsa crasa de cunostinte in domeniul financiar.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger