AcasăAfaceriObligată să plătească taxa de solidaritate, compania OMV înregistrează brusc pierderi colosale!

Obligată să plătească taxa de solidaritate, compania OMV înregistrează brusc pierderi colosale!

Acţiunile OMV Petrom (SNP), cel mai mare producător de hidrocarburi din România, s-au depreciat cu 3,85% în ultimele două sesiuni de tranzacţionare de la Bursă.

Ca o coincidenţă, momentul prost s-a sincronizat cu obligativitatea plăţii taxei de solidaritate.

Profit de 1,6 miliarde de lei

În T3, OMV Petrom a avut un profit de 1,6 miliarde de lei, în scădere de la 4,5 miliarde de lei în aceeaşi perioadă de anul trecut pe fondul ieftinirii barilului de petrol şi, implicit, al preţurilor mai mici la pompa de alimentare.

Compania OMV Petrom a fost obligată să plătească taxa de solidaritate și a plătit 1,5 miliarde de lei în acest sens. E vorba de o taxă de 350 lei pe tona de țiței procesat.

Reprezentanţii companiei petroliere au comunicat că în 2022 OMV Petrom a plătit deja 20 de miliarde de lei la bugetul de stat, în creştere cu 60% faţă de anul precedent. Din această sumă, 2 miliarde lei au reprezentat taxe nou introduse anul trecut.

author avatar
Andrei Ștefan
1.568 afisari

5 COMENTARII

  1. Doar scot banii din țara fara sa plătească taxe si impozite statului. Dar o fac in acord cu reprezentanții statului. Ca altfel daca un bussines românesc mic plătește 3/100 din cifra de afaceri, de ce nu ar plăti si acești coloși? Simplu, ca nu isi mai ia parandaraturi politicieni

  2. CE PAZESTE ANAFUL ??, ROMANIA ESTE FURATA SISTEMATIC DIN 1990 SI CONTINUA SI AZI !.
    COMPLICI LA TOT CE SE INTAMPLA SUNT PAIATELE CARE AU GUVERNAT SI GUVERNEAZA TARA IN FOLOSUL STRAINILOR.

  3. Cu acordul statului se fac aceste magarii ,toti sint prinsi de nas . toti lucreaza impotriva romanilor . mai grav este ca si cei care ar trebui sa vegheze la jaful acestei tari sint si ei partasi , de asta nu se intampla nimic .ultima magarie , comisioanele pe care sa le dam bancilor , prin limitarea cash-ului , circul facut de Ciolacu , ce este domle , ce s-a intamplat de faceti atata scandal, l-a depasit pe ala cu suta de lei .

  4. Trebuia să se cheme altfel aceste taxe, nu de solidaritate. Da, profitul trebuie investit in țară, nu scos. Dar stai, până la a fi solidar cu un stat hoț, mai e cale lungă.

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri