AcasăAfaceri„Oamenii vor să zboare din nou”: șeful Airbus mizează pe călătoriile de...

„Oamenii vor să zboare din nou”: șeful Airbus mizează pe călătoriile de afaceri

Zborurile de afaceri vor reveni în cele din urmă aproape de nivelul de dinaintea pandemiei de coronavirus, iar companiile aeriene vor aloca acelaşi spaţiu locurilor de la clasa business ca şi înainte, a spus directorul general al grupului aeronautic european Airbus, Guillaume Faury.

Transportul aerian rămâne încă în criză, în ciuda accelerării campaniei de vaccinare din statele dezvoltate. În condiţiile în care reuniunile online au câştigat teren în timpul pandemiei, rămâne de văzut în ce măsură se vor redresa călătoriile de afaceri cu avionul, dar CEO-ul Airbus susține că “s-a schimbat gândirea corporativă”.

“Companiile realizează că la un moment dat vor trebui să-şi reîntâlnească personal clienţii şi furnizorii. La un moment dat, ele trebuie să fie prezente la faţa locului pentru a dezvolta produse sau pentru a construi fabrici”, a explicat Faury.

“Operatorii aerieni ne informează că, ţinând cont că trebuie să decidă acum cum vor arăta locurilor în avioanele lor în viitor, intenţionează să aibă tot atâtea locuri la clasa business ca înainte de pandemie”, a adăugat el.

Întrebat despre numărul de zboruri în interes de afaceri în următoarea perioadă, şeful Airbus a admis că sectorul ar putea să nu se redreseze complet: „Ar putea fi mai puţine locuri. Un lucru e clar: oamenii vor să zboare din nou Nu cred că va fi un număr mai mare de călătorii aeriene ca înainte de pandemie dar probabil cel puţin la nivelul de dinainte”.

Asociaţia Internaţională a Transportatorilor Aerieni (IATA) a estimate recent  că numărul pasagerilor transportaţi de companiile aeriene din întreaga lume va reveni  la nivelul pre-pandemic abia în 2023.

author avatar
Radu Jacotă Redactor