AcasăAfaceri“Numerarul este un gunoi”: miliardarii se scufundă în criptomonede

“Numerarul este un gunoi”: miliardarii se scufundă în criptomonede

În 2017, Thomas Petterfy înfiera Bitcoin – ca un pericol asupra piețelor de capital – pe o pagină întreagă în Wall Street Journal. În aceste zile, miliardarul născut în Ungaria și-a schimbat retorica.

Petterfy, un magnat  care deține  25 miliarde de dolari, își sfătuiește apropiații să transforme 3% din averea lor personală în criptomonede, deoarece banii fizici se duc “la naiba”.

Firma sa, Interactive Brokers Group,  a oferit recent clienților posibilitatea de a tranzacționa Bitcoin, Ethereum și Litecoin.

Abordarea evidențiază schimbarea atitudinii față de cripto a miliardarilor care odată disprețuiau sau erau precauți față de jetoanele digitale, dar și-au dat seama, mai ales în 2021, că nu suportă să rateze potențialul de câștiguri mari.

Petterfy nu este singurul bogătaș  sedus brusc de industria cripto. Ray Dalio, celebrul manager de fonduri speculative, a dezvăluit recent că deține Bitcoin și Ethereum în portofoliul său la numai câteva luni după ce a pus sub semnul întrebării utilitatea cripto-ului ca depozit de avere. Fondatorul Bridgewater Associates vede investițiile ca pe o alternativă de bani într-o lume în care „numerarul este un gunoi” iar inflația erodează puterea de cumpărare.

Și Paul Tudor Jones susține acum că a investit în criptomonede tot din cauza tendințelor inflaționiste, în timp ce jumătate din birourile de familie cu care banca Goldman Sachs face afaceri au fost interesate să adauge monede digitale în portofoliile lor, notează Bloomberg.

Cripto a intrat din ce în ce mai mult în curentul principal al finanțelor. În octombrie, ProShares a lansat primul ETF futures Bitcoin din SUA, care a atras mai mult de 1 miliard de dolari în două zile.

Coinbase Global are în prezent o evaluare de piață de 54 de miliarde de dolari, iar fondatorul companiei, Brian Armstrong, și-a crescut averea la 9,7 miliarde USD.

“Investițiile în criptomonede vor continua  în 2022. Se revarsă atât de mulți bani în acest spațiu, încât par lipsite de sens previziunile de scădere a valorii Bitcoin, de exemplu”, spune Michael Novogratz, care conduce Galaxy Digital.

Kenneth Griffin, cu o avere estimată la 21 miliarde de dolari, CEO-ul fondului speculativ Citadel, a descris recent graba de a adopta criptomonede ca un „apel jihadist” față de dolarul american.
Jamie Dimon, președintele JPMorgan Chase, a numit Bitcoin „fără valoare” în octombrie, dar asta s-a produs chiar  în timp ce gigantul bancar din New York își înmulțea angajările pentru a-și ajuta clienții să tranzacționeze valute digitale.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
358 afisari

1 COMENTARIU

  1. Banii=cai de curse care după unii au ajuns gloabe.Criptomonedele=nu orice gloaba o sa ajungă și cal de curse .

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger