AcasăAfaceriNoul stil gastronomic italian: Langosteria a cucerit Parisul

Noul stil gastronomic italian: Langosteria a cucerit Parisul

S-ar putea să-i surprindă pe unii să afle că cel mai tare restaurant din Paris în acest moment nu este un templu al bucătăriei franceze supravegheat de un chef cu stele Michelin, ci un restaurant italian cu fructe de mare.

Langosteria s-a deschis în noul hotel Cheval Blanc deținut de președintele grupului de lux LVMH, miliardarul Bernard Arnault. „Succesul este incredibil”, a declarat pentru Financial Times proprietarul restaurantului, Enrico Buonocore, un fost vânzător de produse cosmetice.

Langosteria Cucina a debutat în Italia în 2007 și a fost urmat în 2012 de Langosteria Bistrot, care servește prânzul și cina pe Via Privata Bobbio din Milano.

Bernard Arnault a luat masa la noua filială din Paraggi, lângă Portofino, inaugurată în 2017. Sedus, a bătut palma cu Buonocore și astfel a luat naștere restaurantul din Cheval Blanc, primul din afara Italiei.

Pe lângă fructele de mare, mâncărurile emblematice includ calamar în stil Assassina, carpaccio de ton cu vinete afumate, stridii sau crab Mantis. Langosteria reprezintă „noul stil gastronomic italian”, spune patronul –  și precizează că “domnul Arnault a înțeles puterea brandului italian înaintea mea”.

Într-o țară în care restaurantele au fost în mod tradițional conduse de o familie, Buonocore se mândrește cu o structură corporativă care înseamnă o extindere a afacerii “poate la Londra, New York sau Los Angeles”.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
274 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger