AcasăAfaceriNoul ceas Apple vine cu o funcție care va ajuta la detectarea...

Noul ceas Apple vine cu o funcție care va ajuta la detectarea infectării cu COVID-19!

ceas appleNoul ceas Apple vine cu o funcție care va ajuta la detectarea infectării cu COVID-19 / Foto: apple.com

Apple a lansat marți seară o nouă serie de Apple Watch. A șasea generație a ceasului inteligent – Apple Watch 6 – ține cont de vremurile pandemice în care trăim, deoarece ar putea ajuta la depistarea Covid-19.

Noul ceas smart Apple Watch Series 6 are și o versiune mai ieftină, numită Watch SE. Ambele modele vin cu noul sistem de operare WatchOS 7, potrivit apple.com.

Pe a șasea generație de ceasuri Apple sunt prezenți și doi senzori noi: un oximetru care detectează nivelul de oxigen din sânge (senzorul emite o lumină roșie, diferită față de cea verde a senzorului de puls), iar al doilea senzor indică altitudinea, fiind de tip „always on” (activat mereu). Ceasul mai este prevăzut și cu un altimetru care este permanent pornit și îți monitorizează nivelul de elevație.

Apple Watch 6 ar putea depista Covid-19

Cu Apple Watch Series 6 îți este măsurat pentru prima oară nivelul de oxigen din sânge, un indicator pentru cât de bine îți funcționează sistemul cardiovascular și cel respirator. Apple a anunțat la evenimentul de marți seară un parteneriat cu Universitatea din Seattle (Statele Unite) pentru a analiza dacă datele nivelului de oxigen din sânge pot să fie un indiciu în cazurile de Covid-19. Totul durează doar 15 secunde.

Când medicii au dezvăluit că persoanele infectate cu noul coronavirus ajung frecvent la spital cu niveluri de oxigen anormal de scăzute, vânzările de oximetre au explodat, mai ales după ce un articol publicat în The New York Times a recomandat utilizarea acestora pentru a detecta o afecțiune numită „hipoxia tăcută”, efectul neobişnuit al coronavirusului care îi uimeşte pe doctori.

Pentru a ne face o idee legată de preț, în Franța noul ceas Apple costă între 429 și 529 euro, iar Watch SE, între 299 și 349 euro. SE nu are, spre exemplu, senzorul ce măsoară cantitatea de oxigen din sânge, iar procesorul este mai slab. Ambele modele vor intra oficial în magazine în această vineri, transmite CNN.

author avatar
Andreea Vlad