AcasăAfaceriNou venit în topul miliardarilor. Cine e magnatul care a devenit al...

Nou venit în topul miliardarilor. Cine e magnatul care a devenit al treilea bogătaș al lumii

Industriașul indian Gautam Adani a devenit marți a treia cea mai bogată persoană din lume, potrivit Bloomberg Billionaires Index, fiind pentru prima dată când un asiatic ajunge în top trei.

Miliardarul self-made și-a mai mult decât dublat averea anul trecut, ajungând la 137,4 miliarde de dolari, situându-se imediat după Elon Musk și Jeff Bezos în indicele Bloomberg, după un salt de 20 de poziții.

Adani, în vârstă de 60 de ani, a făcut avere în porturi și în comerțul cu mărfuri, iar acum conduce al treilea cel mai mare conglomerat din India, cu interese care variază de la mineritul de cărbune și uleiuri comestibile la aeroporturi și mass-media.

Prețul acțiunilor grupului Adani Enterprises, din care magnatul deține 75%, a crescut cu peste 2.400% din martie 2020 și și-a dublat valoarea în ultimele șase luni.

Creșterea prețurilor acțiunilor altor companii din grup, cum ar fi Adani Transmission, Adani Power, Adani Ports și Adani Green Energy, a permis ca averea lui Gautam Adani să o depășească pe cea a miliardarului compatriot Mukesh Ambani.

Născut în orașul Ahmedabad din statul Gujarat, în vestul țării, într-o familie din clasa de mijloc, Adani a renunțat la studii pentru a lucra pentru scurt timp în industria diamantelor înainte de a-și începe afacerile în 1988.

În 1995 și-a diversificat activitatea și a câștigat contractul pentru construirea și operarea portului comercial Mundra din Gujarat, care a devenit de atunci cel mai mare din India. În același timp,  companiile lui Adani au început să producă energie termică și să exploateze cărbune în India și în străinătate.

În ultimii ani, Adani Eterprises a intrat în sectoarele petrochimice,  ciment, centrelor de date și al rafinării cuprului, precum și în crearea unei afaceri de energie regenerabilă cu obiective ambițioase.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
13.976 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger