AcasăAfaceriNoile uzine Tesla pierd miliarde de dolari

Noile uzine Tesla pierd miliarde de dolari

Fabricile de automobile ale companiei Tesla din Texas și Berlin „pierd miliarde de dolari” în timp ce se străduiesc să crească producția, din cauza lipsei de baterii și a problemelor portuare din China, a declarat directorul executiv Elon Musk.

„Atât fabricile din Berlin, cât și din Austin sunt cuptoare de bani gigantice chiar acum”, a spus Musk într-un interviu video cu proprietarii Tesla din Silicon Valley.

Comentariile oferă o nouă perspectivă asupra operațiunilor Tesla în zilele care au precedat decizia lui Musk de a reduce costurile prin concedierea angajaților. Reducerile vor afecta aproximativ 10% din salariați în următoarele trei luni, adică aproximativ 3,5% din forța de muncă globală a companiei.

Musk a declarat că Tesla a întâmpinat dificultăți pentru a crește rapid producția în Austin a SUV-urilor Model Y care utilizează noile baterii 4680, în timp ce componentele pentru fabricarea bateriilor mai convenționale(2170) “sunt blocate în porturile din China”.

Blocajele legate de Covid-19 din Shanghai „au fost foarte, foarte dificile”. Oprirea a afectat producția de mașini nu numai la fabrica Tesla din oraș, ci și la unitatea din California, unde se  folosesc unele piese de vehicule fabricate în China.

Tesla plănuiește să suspende cea mai mare parte a producției la uzina sa din Shanghai în primele două săptămâni din iulie pentru a lucra la o modernizare a liniei de asamblare.

Elon Musk se așteaptă ca Tesla să înceapă producția camionetelor electrice Cybertruck, care a fost amânată, la mijlocul anului 2023.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
448 afisari

2 COMENTARII

  1. Din 2004, de cînd Elon Musk a cumpărat Tesla și e director (CEO), pînă în 2012 nu a avut profit. Are spate de undeva sau e fațada cuiva.
    Unii spun că Elon a fst infiltarat în Tesla pt a săpa compania. Chiar unul din cei doi fondatori spune că „Musk has instead sullied Tesla Motors’ integrity
    and blemished Tesla Motors’ reputation and prosperity”. Între timp Eberhard, se pare, a fost cumpărat sau amenințat să tacă.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger