AcasăAfaceriNoi locuri de muncă în România. Se investesc 650 de milioane de...

Noi locuri de muncă în România. Se investesc 650 de milioane de euro într-o uzină

Noi locuri de muncă în România. Se investesc 650 de milioane de euro într-o uzină

Nokian Tyres, grupul finlandez ce se ocupă cu fabricarea de cauciucuri, a anunţat marţi că va investi 650 de milioane de euro pentru a construi în România, la Oradea, o nouă fabrică de anvelope pentru autoturisme.

Se vor produce 6 milioane de anvelope pe an, iar primele anvelope ar urma să iasă de pe liniile de fabricaţie în a doua jumătate a lui 2024, în timp ce producţia în regim comercial este aşteptată să demareze la începutul lui 2025.

Prima uzină de anvelope cu emisii zero de CO2

Reprezentanţii gigantului finlandez au precizat că aceasta va fi prima uzină de anvelope cu emisii zero de CO2. „Putem utiliza energia verde produsă în apropierea uzinei”, a precizat directorul de operaţiuni de la Nokian Tyres, Adrian Kaczmarczyk.

Finlandezii erau în căutarea unei noi locaţii pentru o facilitate de producţie, după ce a luat decizia de a se retrage din Rusia ca răspuns la invadarea Ucrainei.

Target: vânzări nete de 2 miliarde de euro

Producătorul de anvelope premium Nokian Tyres vizează, pe termen mediu, vânzări nete de două miliarde de euro, precum şi un profit operaţional şi rentabilitate a capitalului angajat la un nivel de 20%.

În 2020, vânzările nete ale companiei au fost de 1,3 miliarde de euro, iar numărul de angajaţi a ajuns la aproximativ 4.600.

author avatar
Andrei Ștefan
308 afisari

1 COMENTARIU

  1. Planul Kalergi.
    Cum se împacă noi locuri de muncă cu „penuria de forță de muncă”? Dar cu e nevoie de 100 de mii de muncitori străini pe an; cam un oraș mediu pe an.
    Altceva, de unde pînă unde fabricant de cauciucuri într-o țară fără petrol?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Chirica și Alexe, întâmpinați de protestatari la deschiderea terminalului T4 al Aeroportului Iași – FOTO

În ziua în care are loc deschiderea noul terminal T4 al Aeroportului Iași, doi lideri locali s-au trezit cu o primire la care, cel...

Incident la metrou, în Capitală! Metrorex: „A fost raportată o urgență medicală”

Un incident a avut loc, vineri, la metrou, în București, circulaţia trenurilor fiind afectată temporar între Râul Doamnei şi Romancierilor, pe firul 1. S-a...
proger