AcasăAfaceriNeluțu Varga, patronul CFR Cluj, victima unei cămătării? De ce l-a dat...

Neluțu Varga, patronul CFR Cluj, victima unei cămătării? De ce l-a dat în judecată pe omul care l-a împrumutat în Bitcoin

nelu vargaNeluțu Varga, patronul CFR Cluj, victima unei cămătării? De ce l-a dat în judecată pe omul care l-a împrumutat în Bitcoin

Nelu Varga, patronul lui CFR Cluj, şi un apropiat al lui Vasile Dâncu, este protagonist într-un dosar în care îşi acuză un creditor de cămătărie. Omul de afaceri ar fi împrumutat un milion de euro în bitcoin şi a girat împrumutul cu un hotel din Cluj-Napoca.

Varga a împrumutat o sumă uriaşă de la un om de afaceri, iar acum a deschis un dosar în care cere anularea contractului şi îl acuză de cămătărie pe cel care i-a oferit banii. Patronul lui CFR Cluj a garantat împrumutul cu o vilă şi cu un hotel pe care îl deţine în Cluj-Napoca.

A luat creditul în Bitcoin

Varga a garantat pentru milionul de euro cu o vilă și un hotel, Granata, stabiliment despre care presa clujeană a scris că se află de mai mulți ani în posesia omului numărul unu al formației din Gruia.

Se pare că banii erau necesari pentru „finanțarea temporară a unei afaceri”, mai arată sursa citată. Cel care i-a oferit suma, dar în bitcoin, este Baroti Marian, omul care patronează și POKER WORLD SRL.

A încercat să scape de contract

Nelu Varga şi-a pus avocaţii să conteste în instanţă contractul de împrumut, însă nu a avut câştig de cauză.

Subsemnatul debitor Varga Ioan-Gheorghe mă oblig să restitui bunurile ce fac obiectul contractului de împrumut, constând în 165 BTC, câte 55 BTC pentru fiecare creditor, până cel târziu la data de 30.09.2021.” și „Subsemnații creditori Baroti Marian-Alfred, Agapie Aurel și Stan Andi-Serafim, în nume propriu și prin mandatar, declarăm că prin creditarea portofelelor noastre virtuale cu câte 55 BTC se va stinge obligația de restituire a debitorului Varga Ioan-Gheorghe”,  a fost concluzia la care s-a ajuns după judecata din 7 octombrie. Decizia instanţei poate fi atacată cu recurs.

În plus, au acuzat că „Baroti că ar fi demarat executarea silită într-un moment de ascensiune bitcoin, vrând să încaseze dublul sumei acordate (la acel moment, 2.273.487,15 euro + 362.526,20 euro, penalitățile de 1% pe zi de întârziere)”.

53.989 euro este valoarea unui bitcoin acum, astfel că Varga ar fi dator în acest moment cu aproape opt milioane de euro.

 

author avatar
Andrei Ștefan
872 afisari

1 COMENTARIU

  1. E bine când îți dă, dar să restitui ce ai împrumutat nu-ți stă în caracter.Mare om de afaceri Neluțu.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger