AcasăAfaceriNebunia cripto: Bitcoin la 100.000 USD!

Nebunia cripto: Bitcoin la 100.000 USD!

Cel puțin asta prognozează analiștii: cea mai cunoscută criptomonedă din lume organizează o revenire care a preluat-o cu mai mult de 50% față de minimele recente.

S-a tranzacționat săptămâna asta cu 46.000 de dolari și chiar cu 68.000 în Coreea de Sud. Și există o mulțime de superlative pentru a marca momentul: Bitcoin este în creștere de patru săptămâni consecutive și este în ritm pentru al doilea avans lunar – cel mai rapid din februarie.
Trei analiști ai pieței cripto – Meltem Demirors, director de strategie la furnizorul de fonduri criptografice CoinShares, Mike McGlone, economist la  Bloomberg Intelligence și Tom Lee, expert în soluții financiare la  Fundstrat Global Advisors – susțin că prețul Bitcoin va ajunge la 100.000 de dolari până la sfârșitul anului.

Criptomoneda sfidează criticile privind impactul asupra mediului și avansează chiar și în timp ce autoritățile de reglementare din întreaga lume promit represiuni mai dure, notează Boursorama.

China, de exemplu, a făcut o serie de pași pentru a contracara mineria criptografică, printre altele.

În SUA, factorii de decizie politică se concentrează pe activele digitale într-un mod nou, iar săptămâna trecută Gary Gensler președintele Comisiei pentru valori mobiliare și schimb valutar, a numit spațiul criptografic „Vestul sălbatic”. El a spus că nu va face compromisuri cu privire la protejarea investitorilor în stabilirea unui cadru de reglementare.

“Dar tocmai această reglementare este privită de investitori drept o veste pozitivă, deoarece elimină o mare parte din confuzie și incertitudine pe următoarea idee: comunitatea criptografică nu mai este un colț ezoteric al finanțelor. De aceea va exista cerere și vor urma prețuri ridicate”, spune Meltem Demirors.

Tom Lee recomandă o regulă simplă: “dacă Bitcoin depășește prețul său mediu în ultimele 200 de zile – o măsură de impuls pe termen lung – atunci este timpul să cumpărați”.

author avatar
Radu Jacotă Redactor