AcasăAfaceriNe salvează Italia în criza preţurilor materialelor de construcţii? Ce se pregăteşte...

Ne salvează Italia în criza preţurilor materialelor de construcţii? Ce se pregăteşte la Târgovişte

Salvarea României în criza preţurilor materialelor de construcţii ar putea veni de la italieni. Vom reîncepe producţia de fier beton la Târgovişte. Un grup italian va investi nu mai puţin de 500 de milioane de euro pentru a redeschide o celebră fabrică dâmboviţeană.

Este vorba de o veche farbrică din anii comunişti, acum dezafectată şi părăsită.

Italienii promit cea mai modernă fabrică

Investitorul Carlo Beltrame a spus că „va fi cea mai mare, cea mai modernă fabrică din lume. Primele cuptoare vor porni peste o lună, iar oţelăria modernă va fi gata în 2024.”

În primă fază, se vor produce 10.000 tone fier beton pe lună, în 2023, se va ajunge la aproximativ 30.000 de tone lunar, urmând ca, în 2024 să iasă de pe porţile fabricii în jur de 70.000 tone de fier beton şi sârmă laminată.

Combinatul producea 60.000 de tone de fier beton

La început de an, fierul beton din import se vindea şi cu 9 lei pe kilogram. Spre comparaţie, un kilogram adus din Ucraina costa 3 lei. Italienii au cumpărat Combinatul de Oţeluri Speciale din Târgovişte la început anului cu mai bine de 38 de milioane de euro.

În perioada de glorie a Combinatului de Oţeluri Speciale din Târgovişte, în acest loc existau mii de angajaţi care reuşeau să producă, într-o singură lună, peste 60.000 de tone de fier beton şi oţeluri speciale care ajungeau în industrii importante din ţara noastră, cum ar fi cea auto.

author avatar
Andrei Ștefan
534 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger