AcasăAfaceriMugur Isărescu se RĂZBUNĂ pe Cîţu: râde de el, că nu poate...

Mugur Isărescu se RĂZBUNĂ pe Cîţu: râde de el, că nu poate atrage banii din PNRR

citu isarescuMugur Isărescu se RĂZBUNĂ pe Cîţu: râde de el, că nu poate atrage banii din PNRR

Mugur Isărescu, guvernatorul BNR, se răzbună pe Florin Cîţu, după ce premierul demis a lansat joi un atac la adresa guvernatorului BNR Mugur Isărescu pe fondul creșterii prețurilor.

Dinamica prețurilor a depășit estimările BNR. Bineînțeles politica monetara este independenta, deciziile sunt ale BNR, dar cred că este nevoie de un Comitet de macrostabilitate, de aici decide dl Guvernator când să-l facă.

Sper că nu am ratat o măsură în trecut și acum ne grăbim să reducem prețurile prin măsuri restrictive care să pună în pericol creșterea economică”, a spus Cîţu.

BNR crede că România va eşua cu banii de la PNRR

Perspectiva absorbției fondurilor europene alocate României prin Mecanismul de Redresare și Reziliență, precum și a celor aferente noului Cadru financiar 2021-2027, prezintă un grad ridicat de incertitudine, au susținut membrii Consiliului de Administrație al BNR în ședința de politică monetară.

Un grad ridicat de incertitudine caracterizează însă și perspectiva absorbției fondurilor europene alocate României prin Mecanismul de Redresare și Reziliență, precum și a celor aferente noului Cadru financiar multianual 2021-2027, au susținut membrii Consiliului, evocând aprobarea de către CE a Planului național de redresare și reziliență, dar și pașii ce mai trebuie parcurși pentru începerea atragerii sumelor alocate, precum și capacitatea instituțională și istoricul realizărilor în domeniu ale României, arată minuta ședinței de politică monetară a Consiliului de administrație al Băncii Naționale a României din 5 octombrie, document publicat vineri.

Totodată, incertitudini și riscuri crescute generează noul val pandemic, au subliniat în mod repetat membrii Consiliului, evidențiind înrăutățirea accelerată a situației sanitare și nivelul foarte scăzut al vaccinării pe plan intern, dar și gradul mai redus de severitate al restricțiilor probabil reinstituite, precum și capacitatea crescută de adaptare a firmelor și populației la cerințe de distanțare socială.

CE a aprobat un PNRR de 29,2 miliarde de euro

Comisia Europeană a aprobat Planul Național de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) al României, care valorează 29,2 miliarde de euro, împărțiți în două părți aproape egale ce reprezintă granturi, respectiv împrumuturi.

Executivul european a ținut cont de 11 criterii de evaluare. Din acești bani, 41% sunt alocați pentru investițiile și reformele privind mediul și tranziția „verde” iar 21% pentru digitalizarea României. Acești bani vor fi acordați în funcție de atingerea obiectivelor de pe parcursul celor cinci ani în care se aplică planul.

Aprobarea acordată de Consiliu va permite rambursarea a 3,6 miliarde de euro României ca prefinanțare. Aceasta reprezintă 13% din suma total alocată României.

author avatar
Andrei Ștefan
915 afisari

5 COMENTARII

  1. & O fotografie care probabil dorește să transmită ideea inutilității educației unor „academicieni” precum Isărescu și Dăianu percepuți public ca „Manole” și „Ofițerul DIE”, deci ca relicve ale sistemului de informații ceaușist „reșapați” după 1989 cu idei capitaliste, în dezbaterile cu Florând Câțu, absolvent de învățământ capitalist occidental, resprins de structurile de învîțământ ce au format „academicieni de idei economice” precum Isărescu și Dăianu, fotografia intenționând probabil să arate că sunt necesari chiar și doi „academicieni” formați la București cu susținere de la structurile de informații la un absolvent de învățământ economic occidental, pentru dezbaterile de idei economice, ?

  2. & Ca Lolek și Bolek în tranșee, pentru a reaminti și de desenele animate pe care le mai promova domnul Dăianu prin intervențiile publice despre unele idei și aspecte economice, „Manole” și „Ofițerul DIE” ”s-au ajuns” și „academicieni de idei economice”, capitaliste, ?

  3. & Deci, dacă ați înțeles că domnul Câțu le-a cerut domnilor Isărescu și Dăianu chestiuni evidente de macrostabilitate economică, să nu crească prețurile, să nu fie inflație și BNR să facă rost și de bani din care guvernul să poată da și bancherilor și ca să mărească și salariile, chestiuni pentru care bancherii și salariații susțin guvernările, ?

  4. Asta e motiv de prostie nu poti sa razi de bani ce intra in Ro. Trebuie sa grupati ca la gramada de la ruibi can vine vorba de interesul tarii. Arme, energie, gaz, salarii, pensii, traditii, religie. Cu cat esti mai puternic te bagi primul ca generalii. Daca ramai ultimul si bagi cei mai slabi in fata si razi de ei ca ce slabi is… gramada se darama.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger