AcasăAfaceriMugur Isărescu, foc şi pară pe bănci, de parcă nu el le-ar...

Mugur Isărescu, foc şi pară pe bănci, de parcă nu el le-ar conduce: „Au sărit calul cu ROBOR-ul”

Mugur Isarescu

„Băncile au sărit calul și au dus ROBOR-ul peste dobânda-cheie. Au suprareacționat. A fost clară tendința băncilor și a traderilor să privească pesimist viitorul”, a spus marți guvernatorul BNR Mugur Isărescu.

Reacţia guvernatorului este surprinzătoare, având în vedere că se ştie că băncile comerciale urmează trendul setat de BNR.

Inflația a ajuns la 15,1%

Inflația a ajuns la 15,1% în luna iunie, anunță Institutul Național de Statistică, o cifră mult peste prognoza din primăvară a BNR. Vineri, Banca Națională a crescut dobânda-cheie cu încă 75 de puncte de bază, de la 4,75% la 5,50%.

Asta se va vedea în creșteri ale ROBOR, indicator în funcție de care mulți dintre noi plătim ratele la bancă. Mai pe scurt, ratele unor credite vor crește, ceea ce, pe lângă inflație și facturile tot mai mari la energie, dau tot mai mari dureri de cap.

A atenţionat băncile

Isărescu a zis că băncile „au sărit calul” cu creșterea ROBOR, dar acest lucru a dus și la creșterea dobânzilor la depozite, Isărescu lansând și un avertisment pentru bănci: „să fie mai atente la mesajele Băncii Naționale”.

Au suprareacționat. A fost clară tendința băncilor și a traderilor să privească pesimist viitorul”, a mai spus guvernatorul BNR.

author avatar
Andrei Ștefan
382 afisari

15 COMENTARII

  1. Jigodia asta satanista ar trebui spanzurata de oua si intepat in degete cu ace,smulse unghiile,violat de un magar anal-bucal si fiert in smoala.PIEI SATANA AMIN

  2. & Foaie verde Muguraș,
    Ofilit, de pe imaș,
    Paște oaia verzișori
    Din cont de la crescători, ?

    • Foaie verde Muguraș,
      Ofilit, de pe imaș,
      De secetă și căldură,
      Și cu stoc de băutură,
      Paște oaia verzișori
      Din cont de la crescători, ?
      Ai găsit ceva verdeață
      De la ai lu’ Nătăfleață
      Să dai calului să pască
      Și ca academician ?
      Foaie verde bolovan, !

  3. & Bancherii umblă cu papornița pe la bancă, de regulă, academicianul Isărescu , mai talentat, umblă cu „sacornița”, ? Ș’o juma’ de sac de bani, ? Ă , ?

  4. IL DOAREN PIX PE ISARESCU DE CE FAC BANCILE STRAINE ,BANCILE FAC CEEA CE LE LASA BNR SA FACA !,ADICA SA JEFUIASCA ROMANIA DIN 90 PANA AZI !,
    VINOVAT DE INALTA TRADARE ESTE ISARESCU ,DAR CUM E OMUL FMI SI BM ESTE TINUT LA BNR PANA O AJUNGE MOASTE .

  5. ”A atenţionat băncile…” Dacă n-aș avea probleme cu prostata m-aș căca pă mini dă râs

  6. @ Au băgat ăștia niște culturi de înverzire la agricultură, în a doua jumătate a anului calendaristic , cu motivații ecologice, de care se pare că profită și guvernatorul Mugur Isărescu și alți pensionari, la continuitatea de la funcții și pensii, că Traian Băsescu care zicea că se ,,recuperează repede” mai spunea și că ,,iarna nu-i ca vara”, ? Deci , se pare că despre cheltuiala cu înverzirea a doua se poate spune că e mai mare decât aceea evidențiată pe la Ministerul Agriculturii, ?

  7. & Se observă și că treaba că de când și cu înverzirea a doua s-au înmulțit și gradele, nu prea mai ninge, precipitații mai puține, pensionarii vor să muncească mai mult, etc. ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger