AcasăAfaceriMozzarella de laborator, o afacere de 50 de milioane de dolari

Mozzarella de laborator, o afacere de 50 de milioane de dolari

O firmă din Germania, care produce brânză de tip mozzarella şi ricotta fără ajutorul vacilor, tocmai a reuşit să strângă o finanţare record de la investitori interesaţi să profite de piaţa în creştere de alternative la produsele lactate de origine animală.

Start-ul-ul Formo, cu sediul în Berlin, va utiliza cele 50 de milioane de dolari strânse cu prilejul unei runde de finanţare de tip Seria A, o sumă record pentru o companie europeană de tip foodtech, pentru a-şi extinde gama de produse cu tipuri de brânză maturată, precum cheddar şi gruyere.

„Vorbim despre un produs care trebuie să ajungă la o producţie de masă sau să fie produs în volume mari, aşa că acum lucrăm la majorarea producţiei. Vrem să ne extindem gama şi să fim siguri că putem acoperi aproape orice tip de brânză”, a declarat pentru Bloomberg  Raffael Wohlgensinger, cofondatorul şi directorul general de la Formo.

Investitorii au început să injecteze bani într-o nouă generație de companii noi care încearcă să ofere brânză fără impactul dăunător asupra mediului al creşterii animalelor în ferme.

Firmele Miyoko’s Creamery din SUA şi Stockeld Dreamery din Suedia au strâns finanţare în ultimele săptămâni, în timp ce mari companii precum Oatly Inc văd în lactatele alternative o nouă frontieră pentru extindere.

Formo, cunoscută anterior sub denumirea Legendairy Foods GmbH, vrea să copieze acelaşi gust şi textura brânzei adevărate. Tehnologia sa de fermentare se bazează pe microbi pentru a crea proteinele care stau la baza brânzei.

„Produsele noastre conţin de fapt proteine de lapte, dar nu le obţinem de la o vacă. Le obţinem de la micro-organisme”, a explicat Britta Winterberg, cofondator şi director ştiinţific la Formo.

Compania germană vizează acum pieţele pentru care poate obţine rapid aprobările necesare din partea organismelor de reglementare: Singapore, Israel, Orientul Mijociu şi, eventual Europa.

Deoarece produsele nu conţin lactoză, ele vor fi deosebit de atractive pentru piaţa asiatică, unde intoleranţa la lactoză este mai frecventă.

author avatar
Radu Jacotă
545 afisari

2 COMENTARII

  1. Cresterea animalelor (obicei stravechi) a poluat planeta de jde mii de ani?? :))
    Sa facem un calcul estimat in cresterea microorganismelor ? Bacterii selectate, cultivate in laborator, cu substante chimice sau biochimice, hormoni, etc…Consum de dezinfectanti dar si de curent electric…..de materiale de laborator….de manusi de…..plastic….de masti….pipete….aparatura….foooooarte eco…

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri

Donald Trump îşi împarte campania electorală pe criterii rasiale. Anunţ uluitor despre fotografia sa judiciară (VIDEO)

Donald Trump încearcă o răsturnare de situaţie. Vrea să-şi transforme dezavantajele în avantaje. Fostul preşedinte încearcă un tertiplu prin care fotografia sa judiciară să...

Ce salarii se dau la Lidl în 2024. Supermarketul caută angajaţi. Pachetul de bonusuri „rotunjeşte” leafa

Companiile de pe piaţa din retail, din România, se află mereu în căutare de noi angajaţi. Lidl caută oameni în permanenţă. Supermarketul se prezintă...