AcasăAfaceriMoștenirea Dior, expoziție în lumea arabă

Moștenirea Dior, expoziție în lumea arabă

După turneele ​​de succes din Londra, Paris și Shanghai, o expoziție care onorează moștenirea designerului Christian Dior se va deschide în noiembrie în Qatar.

Spectacolul “Christian Dior –Designer of Dreams” este programat să se desfășoare timp de patru luni, până în martie 2022.

Acoperind 70 de ani de design Dior, evenimentul va cuprinde opera fondatorului mărcii omonime, de la celebrul „ nou look ” care a început  în 1947, până la  dragostea sa față de Palatul Versailles din Paris și de grădinile care i-au dat atâta inspirație, notează The National.

Expoziția va prezenta, de asemenea, cum, după moartea lui Dior în 1957, designeri precum Yves Saint Laurent și Marc Bohan au continuat tradiția și stilul casei de modă franceze.

După ce a debutat la Paris în 2019, spectacolul a călătorit la Londra și Shanghai, înainte de a fi oprit de pandemie.

Acum, pe măsură ce lumea începe să se redeschidă cu precauție, Dior sărbătorește organizând, pe lângă evenimentul din Doha, încă o expoziție, ce se va deschide în septembrie la New York – ambele organizate de Olivier Gabet, directorul Muzeului Artelor Decorative din Paris.

O expunere rară de haute couture cu semnătura succesorilor  Dior – Saint Laurent și Bohan, precum și Gianfranco Ferre și John Galliano, va fi afișată ca parte a expoziției, alături de cele mai recente modele ale actualei directoare de  creație a casei, Maria Grazia Chiuri.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
165 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger