Cauta

Miliardarul Elon Musk, mai speculant decât monedele virtuale

Patronul Tesla pur și simplu își face reclamă pe unde apucă, iar toanele sale, cu pretenții de finanțist vizionar, clatină vizibil piața criptomonedelor și nu numai. Acum i s-a pus pata pe Dogecoin.

Un guru al afecerilor? Mai degrabă un maniac al imprevizibilității și speculațiilor, cu o galerie zgomotoasă.

Așadar, Musk i-a întrebat pe cei 54 de milioane de adepți ai săi de pe Twitter: „Vreți ca Tesla să accepte Dogecoin?”, o criptomonedă în valoare de aproximativ 48 de cenți fără utilizare în lumea reală.

Sondaj plus agitație egal profit

Întrebarea, sub forma unui sondaj, apare la câteva zile după ce același Musk a numit Dogecoin o “agitație”, la audiență maximă în emisiunea „Saturday Night Live”. Piața, volatilă, s-a agitat și ea – cota Dogecoin a urcat vertiginos.

Musk, unul dintre cei mai bogați oameni din lume și proprietarul mai multor companii futuriste, inclusiv SpaceX și Neuralink, se folosește de Twitter pentru a-și transmite opinia cu privire la criptomonede, inclusiv Bitcoin, de cele mai multe ori afectând prețul acestora.

Cu Bitcoin i-a reușit

În martie, Musk a declarat că americanii ar putea achiziționa vehicule Tesla cu Bitcoin, marcând un pas semnificativ înainte pentru utilizarea criptomonedei în comerț. Producătorul de mașini electrice a cumpărat Bitcoin în valoare de 1,5 miliarde de dolari la începutul acestui an, propulsându-și prețurile la maxime record.

Pe baza cotațiilor actuale, ar fi nevoie de aproape 80.000 de Dogecoin sau aproape un Bitcoin pentru a cumpăra cea mai ieftină mașină Tesla Model 3, potrivit Reuters.

Sondajul lui Musk asupra Dogecoin a primit peste 2 milioane de răspunsuri în cinci ore de când l-a postat(marți), trei din patru respondenți votând pentru ratificarea noii metode de plată. De asemenea, Space X va accepta Dogecoin  ca plată pentru a lansa o misiune lunară anul viitor.

Oferta limitată de Bitcoin ajută la creșterea valorii sale, deoarece moneda digitală câștigă treptat acceptarea tranzacțiilor comerciale. În timp ce Dogecoin, care a început ca o glumă pe social media în 2013 cu un câine shiba inu drept avatar, are o ofertă nelimitată și rămâne rar folosit pentru a efectua plăți pentru bunuri.

Pe trackerul de date criptografice CoinGecko.com, Dogecoin a crescut cu peste 700% în ultima lună și este acum a patra cea mai mare monedă digitală. Nu-i bai:  dacă își pune mintea, Elon Musk o urcă la cote nebănuite. La cele pe care le speră pentru mașinuțele sale.

Ultimele stiri

  • De ce continuă să moară elitele lui Putin?
  • Reforma serviciilor de informații din SUA sau lupta lui Donald Trump cu ”deep state” (II)
  • Imagini incredibile! O furtună puternică a făcut prăpăd în Sinaia. Vijelia a luat pe sus acoperișuri și a doborât mai mulți copaci – FOTO/VIDEO
  • COTAR acuză: ASF închide ochii în fața unui nou faliment pe piața polițelor RCA, iar ANAF controlează doar firmele care au capital românesc
  • „Pe drumul gustului”, o declarație de război împotriva prostituării televiziunii culinare
  • În 2025, unii mai poartă mască, iar alții încă trimit pornache pe whatsapp
  • La 15 ani, un elev clujean uimește lumea științifică cu o stație care „analizează atmosfera”. Performanțele l-au recomandat pentru campania „100 de tineri pentru dezvoltarea României”
  • PE relaxează regulile privind stocurile de gaze. Ion Sterian: „Este un lucru bun pentru România”
  • Detoxifierea hormonală: Ce înseamnă și de ce este tot mai populară în rândul femeilor?
  • VIDEO. Călin Georgescu a mers să semneze controlul judiciar: „A venit vremea ca românii să-și revendice suveranitatea, să-și decidă singuri viitorul”
  • Exit mobile version