AcasăAfaceriMiliardarul Elon Musk, mai speculant decât monedele virtuale

Miliardarul Elon Musk, mai speculant decât monedele virtuale

Patronul Tesla pur și simplu își face reclamă pe unde apucă, iar toanele sale, cu pretenții de finanțist vizionar, clatină vizibil piața criptomonedelor și nu numai. Acum i s-a pus pata pe Dogecoin.

Un guru al afecerilor? Mai degrabă un maniac al imprevizibilității și speculațiilor, cu o galerie zgomotoasă.

Așadar, Musk i-a întrebat pe cei 54 de milioane de adepți ai săi de pe Twitter: „Vreți ca Tesla să accepte Dogecoin?”, o criptomonedă în valoare de aproximativ 48 de cenți fără utilizare în lumea reală.

Sondaj plus agitație egal profit

Întrebarea, sub forma unui sondaj, apare la câteva zile după ce același Musk a numit Dogecoin o “agitație”, la audiență maximă în emisiunea „Saturday Night Live”. Piața, volatilă, s-a agitat și ea – cota Dogecoin a urcat vertiginos.

Musk, unul dintre cei mai bogați oameni din lume și proprietarul mai multor companii futuriste, inclusiv SpaceX și Neuralink, se folosește de Twitter pentru a-și transmite opinia cu privire la criptomonede, inclusiv Bitcoin, de cele mai multe ori afectând prețul acestora.

Cu Bitcoin i-a reușit

În martie, Musk a declarat că americanii ar putea achiziționa vehicule Tesla cu Bitcoin, marcând un pas semnificativ înainte pentru utilizarea criptomonedei în comerț. Producătorul de mașini electrice a cumpărat Bitcoin în valoare de 1,5 miliarde de dolari la începutul acestui an, propulsându-și prețurile la maxime record.

Pe baza cotațiilor actuale, ar fi nevoie de aproape 80.000 de Dogecoin sau aproape un Bitcoin pentru a cumpăra cea mai ieftină mașină Tesla Model 3, potrivit Reuters.

Sondajul lui Musk asupra Dogecoin a primit peste 2 milioane de răspunsuri în cinci ore de când l-a postat(marți), trei din patru respondenți votând pentru ratificarea noii metode de plată. De asemenea, Space X va accepta Dogecoin  ca plată pentru a lansa o misiune lunară anul viitor.

Oferta limitată de Bitcoin ajută la creșterea valorii sale, deoarece moneda digitală câștigă treptat acceptarea tranzacțiilor comerciale. În timp ce Dogecoin, care a început ca o glumă pe social media în 2013 cu un câine shiba inu drept avatar, are o ofertă nelimitată și rămâne rar folosit pentru a efectua plăți pentru bunuri.

Pe trackerul de date criptografice CoinGecko.com, Dogecoin a crescut cu peste 700% în ultima lună și este acum a patra cea mai mare monedă digitală. Nu-i bai:  dacă își pune mintea, Elon Musk o urcă la cote nebănuite. La cele pe care le speră pentru mașinuțele sale.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
246 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger