AcasăAfaceriMetrorex crește salariile angajaților pe timp de pandemie. Câți bani primesc în...

Metrorex crește salariile angajaților pe timp de pandemie. Câți bani primesc în plus de la 1 noiembrie

metrouMetrorex crește salariile angajaților pe timp de pandemie. Câți bani primesc în plus de la 1 noiembrie / foto RTV.net

Pierderile companiei Metrorex se vor tripla în acest an față de anul 2019, potrivit bugetului de venituri și cheltuieli rectificat aprobat de către Guvern. Regia care administrează metroul din Capitală estimează pentru acest an o pierdere de 328 milioane de lei, în condițiile unor venituri reduse cauzate de pandemie.

Însă grosul pierderilor nu este cauzat de către pandemie, ci de creșterea substanțială a cheltuielilor cu salariile.

Astfel, de la 1 noiembrie, angajații de la metroul bucureștean se pregătesc de majorări salariale. Lefurile lor ar urma să crească cu sume cuprinse între 150 și 1.575 de lei, potrivit digi24.ro.

Majorare de salarii cu scandal

Majorarea salarială agreată de directorul Metrorex cu sindicatele nu este, însă, văzută cu ochi buni de membrii Consiliului de Administrație al companiei.

Consiliul de Administrație (CA) spune că nu este de acord cu această creștere salarială, decizia fiind luată în urma negocierilor pentru un nou contract colectiv de muncă.

Potrivit deciziei din 27 octombrie, membrii CA spun că nu susțin și nu își asumă rezultatul negocierilor pentru contractul colectiv de muncă pentru 2020 – 2021, contract care a fost deja înregistrat la Inspectoratul Teritorial de Muncă.

Guvernul a suportat pierderile de la Metrorex provocate de epidemie

Compania a fost afectată de către epidemia de coronavirus, mai ales în perioada stării de urgență, însă creșterea pierderilor nu poate fi pusă doar pe seama scăderii numărului de călători.

Astfel, în luna aprilie, care a fost cuprinsă integral de starea de urgență și, în consecință, luna cu cea mai mare scădere a încasărilor, s-a înregistrat o scădere cu 88% a numărului de călători. Astfel, s-au obținut numai 4.000.000 de lei din vânzarea de cartele de acces, față de 21,4 milioane, cât se obținuse în aprilie 2019, se arăta într-un raport al companiei.

Pe de altă parte, Guvernul a ajutat Metrorex să facă față scăderii numărului de călători provocat de către epidemie.

author avatar
Andreea Vlad
210 afisari

4 COMENTARII

  1. @ Companie neprofitabilă, cu așa de mulți călători, într-un oraș așa de mare, ? Vor urma și creșteri de prețuri ale călătoriilor și ale abonamentelor, ?

  2. & Sunteți de părere că ar fi necesar să se reglementeze ca societățile comerciale, companiile, cu datorii, să poată crește cheltuielile de personal cu angajații și colaboratorii decât dacă desfășoară activități profitabile, în limita profiturilor obținute, ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger