AcasăAfaceriMetaversul bate palma cu petrodolarii

Metaversul bate palma cu petrodolarii

Eikonikos, un start-up metavers cu sediul în Dubai , a strâns 2 milioane de dolari în finanțare preliminară de la investitori, în timp ce încearcă să-și extindă ecosistemul și să atragă mai mulți utilizatori în tărâmul digital emergent.

Finanțarea va fi folosită de Eikonikos pentru a emite noi active digitale și pentru a deveni “o atracție preferată a tranzacționării de criptomonede în metavers”, a declarat fondatorul platformei, Mohamed Vasif.

Industria globală de metaverse a fost evaluată la 47,69 miliarde de dolari în 2020 și se estimează că va crește cu o rată anuală compusă de 43,3%, pentru a atinge 828,95 miliarde de dolari în 2028, potrivit Emergen Research.

Firma de consultanță Gartner estimează că aproape 30% dintre companile cu afaceri digitale vor avea produse și serivicii metaverse până în 2026.

Anunțul de la  Eikonikos vine după ce guvernul din Dubai a adoptat săptămâna trecută o nouă lege care reglementează activele digitale, alăturându-se altor centre economice globale pentru a gestiona piața.

Răspunsul la mișcare a fost rapid: săptămâna aceasta, două burse majore de criptomonede – Binance, cea mai mare din lume, și FTX Europe – au primit licențe de active virtuale pentru a opera în Dubai.

Eikonikos își propune să construiască un public dedicat cripto-nativ care să-și patroneze designurile de jetoane nefungibile(NFT), spune Saif Vineeth, directorul de marketing și co-fondator al companiei.

„Suntem foarte hotărâți să creăm o platformă care să concureze direct și să rivalizeze cu giganții metaverse precum Decentraland și Sandbox. Vom putea interacționa cu alte economii metaverse în viitor”, a subliniat el.

author avatar
Radu Jacotă Redactor