Cauta

Medicina digitală, un business de peste 200 de miliarde de dolari

Adoptarea din ce în ce mai frecventă a tehnologiei digitale în domeniul sănătății este pe cale să deblocheze o piață de 230 de miliarde de dolari la nivel global, inclusiv 10 miliarde de dolari în Orientul Mijlociu, în următorii cinci ani, potrivit unui raport întocmit de  World Government Summit și McKinsey & Company.

Tehnologiile digitale de sănătate, cum ar fi telemedicina pentru pacienți, farmaciile online și dispozitivele purtabile, au câștigat popularitate în timpul pandemiei de coronavirus, deoarece tot mai mulți consumatori au rămas în casă și au evitat vizitele personale în spitale.Aceasta a dus la o mai mare acceptare a tehnologiilor digitale de sănătate de către consumatori, pacienți și practicieni.

„Îngrijirea sănătății va juca un rol vital în perfecționarea modelelor de afaceri ale pieței digitale, iar marile companii tehnologice  și guvernele din întreaga lume profită de această oportunitate”, subliniază  Mohamed Yousef AlSharhan, managing director al World Government Summit Organisation.

Cheltuielie pentru sănătate vor ajunge la 89 de miliarde de dolari în acest an, de la 60 de miliarde de dolari în 2013. Un studiu recent al McKinsey, preluat de The National,  a constatat că industria sănătății se află pe ultimele trei locuri din 20 de sectoare în ceea ce privește progresul digital la nivel global.

„Sănătatea digitală poate debloca o valoare extraordinară pentru guverne în ceea ce privește îmbunătățirea eficienței operaționale a sistemelor de sănătate, a experienței pacienților și a rezultatelor acestora”, a declarat Panco Georgiev, partener senior la McKinsey & Company.

„De asemenea, poate aborda unele dintre provocările cheie din sectorul sănătății, cum ar fi creșterea accesului la asistență medicală și atenuarea costurilor în creștere ale asistenței medicale.”

Geamănul digital

Cel mai recent raport a sugerat șase opțiuni în materie de inovare pentru ca guvernele să își extindă serviciile digitale de sănătate.

Printre acestea se numără utilizarea unor sisteme de aprobare bazate pe algoritmi, combinarea planificării urbane cu sănătatea publică, crearea unui geamăn digital pe viață pentru fiecare rezident, sponsorizarea pașapoartelor globale și inteligente pentru pacienți, sprijinirea învățării de generație următoare alimentate de analize și crearea de obligațiuni de sănătate digitală.

În domeniul sănătății, un geamăn digital uman este o versiune virtuală a unui individ care permite replicarea sănătății sale în timp prin modelarea unor procese fizice și biochimice complexe.Acesta poate fi utilizat pentru a prezice riscurile de boală și pentru a crea intervenții preventive și planuri de tratament personale.

Un pașaport al pacientului este conceput pentru a elimina redundanțele și pentru a oferi medicilor o imagine mai completă a sănătății pacienților, ceea ce duce la rezultate mai bune.

Ultimele stiri

  • Vara începe „în forță”! La ce valori vor ajunge temperaturile zilele următoare. Șefa ANM: „Înseamnă deja pragul unei zile de caniculă”
  • Alertă alimentară în România. Sortiment de pește, retras de la rafturi de un cunoscut hipermarket/Care e motivul
  • Cresc veniturile populației în urma măsurilor PSD: românii iau mai multe credite, pe dobânzi mai mici
  • Fluctuațiile la prețul energiei nu-i afectează pe români: Guvernul Ciolacu păstrează plafonarea prețurilor până în primăvara lui 2025
  • Ucrainean reținut de DNA Constanța, pentru cumpărare de influență/Prins în flagrant
  • El a câștigat finala „Românii au talent”, sezonul 14! Tânărul pleacă acasă cu marele premiu de 120.000 de euro – VIDEO
  • Suma uriașă pe care a Trump a câștigat-o în 24 de ore după condamnare. „Sistemul nostru digital de strângere de fonduri a fost copleşit”
  • Imagini dramatice în Italia! Trei tineri, filmați în timp ce se țin în brațe, înainte de a fi luați de ape/Mașina lor, cu numere românești
  • Horoscop 1 iunie 2024. Comunicarea este cheia astăzi
  • Momente de spaimă! Un autocar cu zeci de copii a luat foc pe autostrada A10, în judeţul Alba
  • Exit mobile version