AcasăAfaceriMedicina digitală, un business de peste 200 de miliarde de dolari

Medicina digitală, un business de peste 200 de miliarde de dolari

Adoptarea din ce în ce mai frecventă a tehnologiei digitale în domeniul sănătății este pe cale să deblocheze o piață de 230 de miliarde de dolari la nivel global, inclusiv 10 miliarde de dolari în Orientul Mijlociu, în următorii cinci ani, potrivit unui raport întocmit de  World Government Summit și McKinsey & Company.

Tehnologiile digitale de sănătate, cum ar fi telemedicina pentru pacienți, farmaciile online și dispozitivele purtabile, au câștigat popularitate în timpul pandemiei de coronavirus, deoarece tot mai mulți consumatori au rămas în casă și au evitat vizitele personale în spitale.Aceasta a dus la o mai mare acceptare a tehnologiilor digitale de sănătate de către consumatori, pacienți și practicieni.

„Îngrijirea sănătății va juca un rol vital în perfecționarea modelelor de afaceri ale pieței digitale, iar marile companii tehnologice  și guvernele din întreaga lume profită de această oportunitate”, subliniază  Mohamed Yousef AlSharhan, managing director al World Government Summit Organisation.

Cheltuielie pentru sănătate vor ajunge la 89 de miliarde de dolari în acest an, de la 60 de miliarde de dolari în 2013. Un studiu recent al McKinsey, preluat de The National,  a constatat că industria sănătății se află pe ultimele trei locuri din 20 de sectoare în ceea ce privește progresul digital la nivel global.

„Sănătatea digitală poate debloca o valoare extraordinară pentru guverne în ceea ce privește îmbunătățirea eficienței operaționale a sistemelor de sănătate, a experienței pacienților și a rezultatelor acestora”, a declarat Panco Georgiev, partener senior la McKinsey & Company.

„De asemenea, poate aborda unele dintre provocările cheie din sectorul sănătății, cum ar fi creșterea accesului la asistență medicală și atenuarea costurilor în creștere ale asistenței medicale.”

Geamănul digital

Cel mai recent raport a sugerat șase opțiuni în materie de inovare pentru ca guvernele să își extindă serviciile digitale de sănătate.

Printre acestea se numără utilizarea unor sisteme de aprobare bazate pe algoritmi, combinarea planificării urbane cu sănătatea publică, crearea unui geamăn digital pe viață pentru fiecare rezident, sponsorizarea pașapoartelor globale și inteligente pentru pacienți, sprijinirea învățării de generație următoare alimentate de analize și crearea de obligațiuni de sănătate digitală.

În domeniul sănătății, un geamăn digital uman este o versiune virtuală a unui individ care permite replicarea sănătății sale în timp prin modelarea unor procese fizice și biochimice complexe.Acesta poate fi utilizat pentru a prezice riscurile de boală și pentru a crea intervenții preventive și planuri de tratament personale.

Un pașaport al pacientului este conceput pentru a elimina redundanțele și pentru a oferi medicilor o imagine mai completă a sănătății pacienților, ceea ce duce la rezultate mai bune.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
365 afisari
Zenville

Ultimele știri

Programul Gabrielei Firea pentru Primăria Capitalei. Aeroport în sudul Bucureștiului și dezvoltarea/extinderea rețelei de metrou, printre promisiuni

Senatorul Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Generală a Bucureștiului și-a prezentat Programul de guvernare locală 2024 – 2028. Candidatul PSD își propune să...

Imagini incredibile cu rapperul american Sean Diddy când îşi bate iubita cu sălbăticie pe holurile unui hotel (VIDEO)

Cassie Ventura, fosta iubită a lui Sean Diddy, i-a intentat proces artistului și-l acuză, printre altele, de viol. O înregistrare video din 2016 îl...
proger