AcasăAfaceriMașinile electrice, lovitură împotriva giganților petrolului

Mașinile electrice, lovitură împotriva giganților petrolului

Un impuls global către electrificarea transportului rutier ar putea reduce la jumătate cererea pentru capacitatea mondială de rafinare a țițeiului în 2050, potrivit unui raport al consultanței Rystad Energy.

În viitor vom atinge aproape 90% din electrificare, a declarat Mukesh Sahdev, vicepreședintele Rystad, adăugând că acest scenariu va duce la o scădere cu 50% a capacității de rafinare globale.

Vehiculele electrice vor reduce consumul global de benzină și motorină, însă cererea pentru alte produse petroliere rafinate din sectoarele aviației, maritime și petrochimice ar putea rămâne ridicată din cauza urbanizării, ceea ce va reprezenta o provocare pentru acest sector.

De exemplu, cocseriile,  unități de modernizare utilizate pentru producerea benzinei și motorinei, ar trebui să-și ajusteze strategia pentru a produce mai mult cocs pentru grafit în bateri. De asemenea, o altă tendință este prelucrarea petrolului brut direct în produse petrochimice.

Cu toate acestea, Rystad Energy avertizează că reducerea capacităților de refinare “ va duce la o raționalizare semnificativă a activelor din aval pe întregul lanț de aprovizionare.”

Analiștii se așteaptă ca așteaptă ca procesarea globală a țițeiului să crească la 80,1 milioane de barili pe zi în a doua jumătate a acestui an, deoarece rafinariile maximizează producția de benzină.

 

author avatar
Radu Jacotă Redactor
442 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger