AcasăAfaceriMarile companii occidentale se răscoală împotriva Rusiei. BMW, Ford și Apple și-au...

Marile companii occidentale se răscoală împotriva Rusiei. BMW, Ford și Apple și-au anunțat retragerea

rusiaMarile companii occidentale se răscoală împotriva Rusiei. BMW, Ford și Apple și-au anunțat retragerea

Boeing a suspendat întreținerea și asistența tehnică pentru companiile aeriene ruse, iar firma americană de energie Exxon Mobil a declarat că va părăsi Rusia, alăturându-se astfel companiilor care renunță la piața rusească după ce Putin a inițiat un război de agresiune împotriva Ucrainei.

Gigantul tehnologic american Apple a declarat că a oprit vânzările de iPhone și alte produse în Rusia, în timp ce Ford Moto s-a alăturat altor producători de automobile prin suspendarea operațiunilor în țară. Națiunile occidentale au crescut în mod constant sancțiunile împotriva Rusiei de când a invadat Ucraina săptămâna trecută, inclusiv excluderea unor bănci rusești din rețeaua financiară globală SWIFT.

Măsurile au lovit direct în rublă, forțând astfel banca centrală să majoreze ratele dobânzilor.

Și firmele rusești s-au simțit din ce în ce mai presate. Sberbank, cea mai mare bancă a Rusiei, a anunțat miercuri că părăsește piața europeană, deoarece filialele sale se confruntă cu ieșiri mari de numerar. De asemenea, a spus că siguranța angajaților săi și a proprietății este amenințată.

Rusia este exclusă ușor-ușor din comerțul mondial. Sancțiunile apasă și sectorul aviației.

Rusia, exclusă din toate domeniile

De asemenea, Exxon a spus că nu va mai investi în Rusia și că ia măsuri pentru a părăsi compania de petrol și gaze Sakhalin-1, după mișcări similare realizate de compania britanică BP, cel mai mare investitor străin al Rusiei, și Shell.

Producătorul auto german BMW a anunțat, de asemenea, marți, că oprește exporturile în Rusia dar și că își înterupe producția în această țară, conform Reuters.

Săptămâna trecută, și companiile auto Audi și General Motors au anunțat că nu vor mai livra pe piața rusă.

author avatar
Andreea Vlad
292 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger