AcasăAfaceriMarijuana „Made in Germany”, o afacere de 4 miliarde de euro

Marijuana „Made in Germany”, o afacere de 4 miliarde de euro

Un fost abator în mijlocul câmpurilor. În acest cadru obișnuit din estul Germaniei, înflorește o activitate mult mai puțin obișnuită: cea mai mare producție “indoor” de canabis din Europa.

În spatele unor ziduri de beton proaspăt renovate, în apropiere de Dresda, start-up-ul Demecan cultivă de un an marijuana „Made in Germany”, în deplină conformitate cu legea. Face parte din clubul restrâns de companii care dețin o licență pentru a produce și comercializa acest „aur verde” în țară, autorizat în scopuri medicale din 2017.

Industria, aflată încă la început, așteaptă cu nerăbdare legalizarea canabisului în scop recreativ, promisă pentru 2024 de guvernul lui Olaf Scholz, în ciuda controverselor.

„Am avea posibilitatea de a dezvolta instalația pentru a cultiva canabis recreațional”, a declarat pentru AFP directorul general al Demecan, Philipp Goebel.

Coaliția condusă de social-democrați din Germania a prezentat recent o foaie de parcurs pentru legalizarea consumului de canabis în scop recreativ.Dacă legea va fi adoptată și validată de Comisia Europeană, orice adult va putea să cumpere și să dețină până la „20-30 de grame” pentru consum, printr-o rețea controlată de magazine și producători din Germania.

În imensul complex de 120.000 de metri pătrați, Demecan produce o tonă de canabis pe an, dar ar putea să o crească de zece ori pe termen scurt pentru a satisfice cererea viitoare.

Aici, nu există nicio problemă de recrutare pentru a ocupa cele aproximativ o sută de posturi, într-o regiune marcată de îmbătrânire și de lipsă de forță de muncă. „Este un produs la modă, care stârnește mult interes”, spune Goebel.

Snoop Dogg

Potrivit unui studiu realizat de Universitatea Heinrich-Heine din Düsseldorf, canabisul în scop recreativ ar putea atinge o cifră de afaceri de 4 miliarde de euro pe an în Germania.În ultimele câteva luni, numărul strângerilor de fonduri a crescut în vederea pregătirii acestei lansări.

Start-up-ul berlinez Cantourage, un producător de medicamente pe bază de canabis, a listat 15% din capitalul său la bursa de la Frankfurt la jumătatea lunii noiembrie.

Cansativa, singura platformă germană pentru vânzarea online de canabis medicinal, a strâns 15 milioane de dolari (14,2 milioane de euro) în februarie, în special de la rapperul american Snoop Dogg.

Și Sanity Group, cu sediul la Berlin, una dintre cele mai importante companii de CBD din Europa, a strâns 35,7 milioane de euro la sfârșitul lunii septembrie.

Și pentru stat, legalizarea va fi o afacere bună. Cercetătorii de la Universitatea din Düsselorf estimează că legalizarea canabisului va aduce aproximativ 4,7 miliarde de dolari pentru bugetul public. Dar proiectul are încă mulți oponenți în Germania.

Klaus Reinhardt, președintele respectabilei asociații a medicilor germani, a denunțat un proiect „cinic”. „Este șocant să legalizăm o substanță despre care știm  că poate provoca dependență și tulburări psihice”, a spus el.

Opoziția conservatoare este, de asemenea, revoltată. Ministrul bavarez al sănătății, Klaus Holetschek, a calificat inițiativa guvernului drept „un semnal periculos pentru întreaga Europă”.

 

author avatar
Radu Jacotă Redactor
2.567 afisari

8 COMENTARII

    • Vor merge copiii aiuriti si violenti pe strazi, la scoala( daca se ovr mai duce) …copiii copiilor se vor naste intoxicati gata si cu malformatii, generatii de degenerati…
      Bucuria Davos…

      • violenti de la iarba ? prima data cand citesc asa ceva, n-am citit o astfel de mizerie in viata mea, se rasuceste regele mihai…

  1. Acum se explica de ce nemtii au inceput sa o ia razna.Nu numai ei ,cam tot Occidentul

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger