Finanțarea descentralizată (DeFi) ar putea fi cea mai eficientă modalitate de a crește libertatea economică, care, la rândul ei, ar accelera ritmul inovației și ar îmbunătăți viața a miliarde de oameni, a declarat Roger Ver, directorul executiv al portalului Bitcoin.com.
DeFi – un sistem prin care produsele financiare devin disponibile într-o rețea blockchain publică descentralizată – este deschis pentru utilizare oricui, mai degrabă decât să treacă prin intermediari precum bănci sau brokeraj – și nu necesită dovada identității.
“Adoptarea acestui sistem poate duce la o economie mai incluzivă, inclusiv promovarea ușurinței de a face afaceri, comerțul liber cu alte națiuni, reglementarea forței de muncă și stabilitatea monedelor. De asemenea, DeFi oferă randamente mai mari în comparație cu creditorii tradiționali”a spus Ver la Conferința Dezvoltatorilor Financiari de la Abu Dhabi.
CEO-ul Bitcoin.com susține că DeFi este o modalitate mai sigură de a menține activele și de a efectua tranzacții și o promovează ca un scenariu al unei lumi fără bănci.
Piața DeFi deține doar 5% din spațiul criptografic, dar este în creștere.
Datele CoinGecko arată că activele DeFi erau în valoare de 93 de miliarde USD în iunie 2021. Începând din această săptămână, au ajuns la 155 milioane dolari, un salt cu 66%.
Cu toate acestea, Changpeng Zhao, directorul executiv al celui mai mare schimb de criptomonede din lume, Binance, a declarat recent că implentarea cadrelor de reglementare a criptomonedelor ar putea dura “zeci de ani”.
Fondul Monetar Internațional, împreună cu guvernele și alte organizații globale analizează atât riscurile, cât și oportunitățile pe care le prezintă monedele digitale.
“Lumea criptomonedelor este în plină expansiune, monedele stabile bat la ușă, iar finanțele descentralizate sunt pe o cale de creștere mai rapidă. Este posibil să vedem construirea unui noi sistem financiar mainstream”, estimează Benoit Coeure, directorul Centrului de Inovare al Băncii Reglementărilor Internaționale(BIS).