AcasăAfaceriLumea digitală, o piață de 50 de miliarde de dolari pentru bunurile...

Lumea digitală, o piață de 50 de miliarde de dolari pentru bunurile de lux

În prezent limitată, cererea digitală este de așteptat să se accelereze pentru mărcile de modă și de lux și să genereze venituri suplimentare de 50 de miliarde de dolari până în 2030, potrivit Morgan Stanley.

“Fluxurile de venituri din media digitală sunt în prezent neglijabile pentru mărcile de lux, dar această situație este pe cale să se schimbe”, au declarat analiștii băncii americane pentru AFP.

„Metaverse va dura probabil mulți ani pentru a se dezvolta. Totuși, NFT-urile(jetoane non-fungibile, la mare căutare în acest an) și jocurile  de pe rețelele sociale(la care participă avatarurile participanților, printre altele) “sunt două oportunități pe termen mai scurt pentru mărcile de lux”.

Jetoanele nefungibile și jocurile online ar putea crește potențiala piață a grupurilor de lux cu mai mult de 10% în decurs de opt ani și ar duce la un profit al  industriei înainte de dobânzi și impozite (EBIT) cu aproximativ 25%.

Luând în considerare faptul că unul din cinci jucători Roblox își actualizează avatarul zilnic, strategii observă că mărcile de lux explorează o serie de colaborări cu platforme de jocuri și metaversul – o lume virtuală considerată viitorul internetului.

„Credem că întregul sector va beneficia de pe urma apariției Metaverse-ului, dar considerăm că așa-numitele mărci de lux „soft” (prêt-à-porter, marochinărie, încălțăminte etc.) sunt deosebit de bine poziționate în raport cu luxul „hard” (bijuterii și ceasornicarie)”, subliniază Morgan Stanley.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
91 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger