AcasăAfaceriLumea cripto a luat-o razna. Este acum momentul potrivit să cumpărăm Bitcoin?

Lumea cripto a luat-o razna. Este acum momentul potrivit să cumpărăm Bitcoin?

Bitcoin divizează oamenii ca nicio altă investiție. În timp ce unii își vor plânge pierderile după prăbușirea spectaculoasă a criptomonedelor de săptămâna trecută, alții vor sărbători ceea ce speră că va fi sfârșitul acestei perioade nefaste.

Cu toții, însă, se vor întreba ce se va întâmpla în continuare.

Fanii Bitcoin vor spera că situația fulminantă de săptămâna trecută este doar un recul temporar și se vor întreba dacă ar trebui să profite de această ocazie pentru a cumpăra mai mult în speranța unei reveniri la fel de spectaculoase.

Criticii ar putea să se întrebe dacă ar trebui să cumpere Bitcoin, pentru orice eventualitate. Riscant pariu.

Chiar și după standardele sale de volatilitate, lumea cripto a luat-o razna. Bitcoin a scăzut cu 60% față de maximul său record, trecând de la 67.000 de dolari în noiembrie anul trecut la un minim de 27.000 de dolari săptămâna trecută, iar Ether, BNB, XRP, Cardano, Solana, Terra’s Luna și altele sunt, de asemenea, în colaps.

Sectorul criptomonedelor a pierdut 1.000 de miliarde de dolari în capitalizare de piață și este evaluat acum la  1,3 miliarde de dolari. Dar s-ar putea să fie și mai rău, spune Sam Kopelman, managerul britanic al bursei globale de criptomonede Luno:“Bitcoin ar putea cădea până la 20.000 de dolari din cauza combinației haotice de creșteri ale ratelor dobânzilor, a temerilor privind o recesiune iminentă și a conflictului militar din Ucraina”.

Cu toate acestea, Bitcoin nu este singura victimă de profil înalt a acestor tendințe mai largi. Acțiunile tehnologice americane, cealaltă mare poveste de creștere a erei post-criză financiară, sunt, de asemenea, în colaps.

Indicele Nasdaq din New York, care are o pondere mare în sectorul tehnologic, a scăzut cu aproximativ 30% în acest an – și aceleași forțe sunt în joc.

Dar piața cripto are probleme proprii, subliniază The National. Prăbușirea monedei stabile TerraUSD a grăbit fuga de criptomonede.

“Monedele stabile sunt elemente cheie ale pieței cripto. Această pierdere a încrederii ar putea fi un test existențial pentru întregul ecosistem de active digitale”, avertizează Vijay Valecha, director de investiții la Century Financial.

“Alți factori care au determinat declinul includ îngrijorările legate de reglementări și încălcări ale securității”, a explicat Myron Jobson, analist financiar la Interactive Investor.

Cazurile de fraudă cu criptomonede au subminat și mai mult încrederea.

Bitcoin nu a demonstrat încă stabilitate, mișcările prețului său sunt încă determinate în mare măsură de sentimente, pozitive sau negative – și speculații.

În schimb, s-a corelat destul de strâns cu piețele bursiere, acumuland riscuri mai degrabă decât adăugând protecție.

Prin urmare, nu investiți bani pe care nu vă puteți permite să îi pierdeți.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
645 afisari

2 COMENTARII

  1. Nu, niciodata nu-i timpul potrivit sa arunci banii pe geam adica sa cumperi bitcoini (adica nimic)

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger