AcasăAfaceriLovitură pe piețele asiatice: BMW a vândut mai multe mașini decât înaintea...

Lovitură pe piețele asiatice: BMW a vândut mai multe mașini decât înaintea pandemiei

Grupul auto bavarez a anunţat  că în primul trimestru al acestui an a vândut mai multe automobile decât înaintea crizei sanitare,  datorită creşterii cererii pe pieţele din Asia, în special China.

În perioada ianuarie-martie 2021, BMW a vândut la nivel global 636.600 de automobile(BMW, Mini, Rolls-Royce)cu 5% mai mult decât în primul trimestru din 2019 şi cu 33,5% mai mult decât în perioada similară a anului trecut, relatează DPA. “ Aceste vânzări record scot în evidenţă obiectivele noastre ambiţioase de creştere pentru acest an”, a declarat directorul de vânzări de la BMW, Pieter Nota, precizând că  vânzările de automobile  hibride și electrice s-au dublat în primul trimestru, ajungând la 70.000 de unități: „Graţie acestor performanţe suntem pe cale să vindem peste 100.000 de vehicule complet electrice până la finele anului şi să avem cel puţin un milion de vehicule electrificate pe şosea”. BMW a vândut 230.000 de mașini în China cu 60.000 mai mult decât în primul trimestru din 2019. În total, compania cu sediul în Munchen a livrat un număr record de 237.000 de vehicule în Asia în primele trei luni ale anului. În Europa, BMW a vândut 239.000 de autoturisme, mai puţin decât înainte de criză dar cu 8% mai mult decât în primul trimestru din 2020, din cauza  restricţiilor introduse în luna martie. În SUA, grupul german a vândut 78.000 de vehicule în primul trimestru, cu 17% mai mult decât în perioada similară a anului trecut, dar fără a reveni la nivelul pre-pandemic.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
247 afisari

1 COMENTARIU

  1. Slugile celor ce conduc din umbră sînt plătite pe măsura răului ce-l fac oamenilor. De aceea trece bine luxul în astfel de vremuri.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger