AcasăAfaceriLovitură pe piața de 2 trilioane de dolari. Țara care vrea să-și...

Lovitură pe piața de 2 trilioane de dolari. Țara care vrea să-și creeze propriul NFT

Guvernul Marii Britanii a anunțat  planuri de a-și emite propriul token nefungibil, ca parte a eforturilor de a deveni un „lider mondial” în spațiul criptomonedei.

Ministrul de Finanțe Rishi Sunak a cerut Royal Mint – compania deținută de guvern responsabilă de baterea monedelor pentru Marea Britanie – să creeze și să emită NFT „până în vară”.

NFT-urile sunt active digitale care reprezintă proprietatea asupra unui articol virtual, cum ar fi o opera de artă sau un avatar de joc video, folosind blockchain, tehnologia care stă la baza multor criptomonede.

Jetoanele nefungibile au  câștigat o popularitate uriașă în ultimul an datorită adoptării crescute de la celebrități și mari corporații.

Inițiativa NFT a Regatului Unit face parte dintr-un efort mai amplu al guvernului de a „conduce calea” în lumea criptomonedelor, a precizat John Glen, secretar economic al Trezoreriei.

De asemenea, Londra plănuiește un cadru de reglementare pentru criptomonede și stablecoins – monede stabile.

Specialiștii din industrie au cerut claritate cu privire la poziția Marii Britanii cu privire la cripto, pe măsură ce factorii de decizie din întreaga lume încep să analizeze mai atent piața de 2 trilioane de dolari.

Luna trecută, președintele american Joe Biden a semnat un ordin executiv prin care îndeamnă la coordonarea la nivel guvernamental atunci când vine vorba de reglementarea cripto.

Între timp, parlamentarii Uniunii Europene au adoptat noi reguli de reducere a transferurilor anonime de criptomonede.

Mai multe companii au fost forțate să își înceteze operațiunile criptografice din Marea Britanie și să se mute offshore după ce nu au reușit să se înregistreze în registrul Autorității de Conduită Financiară(FCA), inclusiv Blockchain.com, B2C2 și Wirex. Doar 33 de firme au fost aprobate de FCA.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
414 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger