AcasăAfaceriLovitură pe piața auto: cine va cumpăra afacerea mixtă BMW-Mercedes

Lovitură pe piața auto: cine va cumpăra afacerea mixtă BMW-Mercedes

Grupul francez Stellantis a anunțat marți un plan de cumpărare a serviciului de mobilitate Share Now de la grupurile germane BMW și Mercedes-Benz, achiziție care se încadrează în strategia de dezvoltare a activității de car-sharing „Free2move”.

Stellantis, care include mărcile Peugeot, Citroen, Fiat, Chrysler și Opel, și-a stabilit ca obiectiv creșterea cifrei de afaceri în domeniul serviciilor de mobilitate la 2,8 miliarde de euro, cu un prim pas spre 700 de milioane de euro în 2025.

„Acest acord propus consolidează poziția Free2move ca jucător important în domeniul mobilității internaționale, adăugând 14 orașe europene importante la cele deja acoperite și 10.000 de vehicule la flota de 2.500 de mașini disponibile în prezent”, a declarat Stellantis într-un comunicat despre achiziția Share Now, a cărei valoare nu a fost dezvăluită.

Tranzacția marchează un alt pas în remodelarea ofertelor de mobilitate pentru BMW și Mercedes-Benz.  Cei doi producători germani și-au combinat serviciile respective în 2018 pentru a prelua furnizori precum Uber Technologies  și pentru a economisi costuri.

Share Now, liderul pieței europene, permite clienților să folosească smartphone-uri pentru închirierea pe termen scurt de mașini, inclusiv Mini( brand deținut de BMW) sau Mercedes-Benz Clasa A, în orașe.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
480 afisari
Zenville

Ultimele știri

Imagini incredibile cu rapperul american Sean Diddy când îşi bate iubita cu sălbăticie pe holurile unui hotel (VIDEO)

Cassie Ventura, fosta iubită a lui Sean Diddy, i-a intentat proces artistului și-l acuză, printre altele, de viol. O înregistrare video din 2016 îl...

Tragedie în Marea Neagră! O navă s-a scufundat în apropiere de Sfântu Gheorghe. Trei marinari, dispăruţi!

O navă sub pavilion Tanzania s-a scufundat, sâmbătă dimineaţă, în Marea Neagră, la 26 mile marine de Sfântu Gheorghe.Opt membri ai echipajului au fost...
proger