AcasăAfaceriLovitură mare pentru Bitcoin România! Marele şef, audiat într-un dosar de înșelăciune

Lovitură mare pentru Bitcoin România! Marele şef, audiat într-un dosar de înșelăciune

bitcoin-circuitLovitură mare pentru Bitcoin România! Marele şef, audiat într-un dosar de înșelăciune

Lovitură mare pentru Bitcoin România!

Cel puţin la capitolul imagine. Şeful George Rotariu şi un prosper om de afaceri, au fost audiaţi în calitate de martori, într-un dosar de înşelăciune cu bunuri de valoare fictive vândute în SUA, Marea Britanie şi India. Prejudiciul ar fi de peste 3 milioane de dolari.

Dosarul de fraudă informatică, înșelăciune și spălare de bani, vizează două persoane, membri pe plaforma Bitcoin România, conform postului Antena 3.

Am făcut tot ceea ce ar fi putut face un antreprenor în acest domeniu pentru a sta departe de astfel de clienţi. Discutăm despre nişte tranzacţii care au avut loc în 2014-2015.

Credeţi-mă că am zeci de mii de clienţi care au tranzacţionat de atunci, sute de mii de tranzacţii.

Nu pot spune exact ce valoare aveau tranzacţiile atunci. În speţa aceasta, este vorba despre doi clienţi. Nu am niciun fel de legătură în afara faptului că ştiam că sunt clienţi ai platformei mele„, a declarat George Rotariu.

Criptomonodele nu sunt reglementate

Întrebat ce prevede legislaţia românească în cazul criptomonedelor, acesta a spus: „Nu există nimic reglementat. Urmează să se reglementeze. Există un proiect de lege şi acum se aşteaptă metoda prin care noi ne putem licenţia, dar deocamdată suntem în aşteptarea acestei reglementări.

Eu am tot solicitat-o încă din 2014 pentru că avem dificultăţi în relaţia cu băncile. Asta este problema noastră principală.

Băncile închid conturile fără să ne dea vreo explicaţie, deşi nu au niciun motiv să facă asta pentru că activităţile pe care noi le întreprindem sunt legale„.

Cât au românii în Bitcoin?

Investiţiile românilor în Bitcoin şi alte criptomonede a depăşit valoarea de 1 mld. euro, după cum estimează George Rotariu, CEO al Bitcoin Ro­mâ­nia, o companie care a creat o fran­ciză pentru ATM-uri cu criptomonede, şi fost jucător profesionist de poker.

În prezent, nu există date oficiale cu privire la valoarea inves­ti­ţiilor pe care românii le-au făcut în criptomonede.

Sunt convins că românii au peste 1 mld. euro în Bitcoin. Oamenii s-au informat, au şti­ut, au cunoştinţe tehnice deosebite, avem oa­meni care sunt capabili să înţeleagă astfel de teh­nologii şi potenţialul lor din viitor„, a declarat George Rotariu în urmă cu ceva vreme.

author avatar
Andrei Ștefan