AcasăAfaceriLovitură dură pentru Bitcoin. China anunță noi măsuri împotriva criptomonedelor

Lovitură dură pentru Bitcoin. China anunță noi măsuri împotriva criptomonedelor

bitcoinLovitură dură pentru Bitcoin. China anunță noi măsuri împotriva criptomonedelor

Bitcoin, cea mai populară criptomonedă din lume, a scăzut vineri, la 41.000 de dolari, după ce China a anunțat noi măsuri împotriva comerțului cu criptomonede, numind această activitate „ilegală”.

Bitcoin a scăzut vineri cu peste 5%. Ethereum, a doua cea mai mare criptomonedă, a scăzut cu 9,40% până la 2.784 de dolari, potrivit The National News. Bitcoin și tranzacțiile în criptomonede sunt acum complet ilegale în China, decizia blocării accesului investitorilor și la exchange-uri din afara țării amenințând să sufoce cea mai mare piață de criptomonede a lumii.

„Activitățile comerciale legate de moneda virtuală sunt activități financiare ilegale”, a declarat Banca Populară Chineză, avertizând că „pune în pericol grav siguranța activelor oamenilor”.

China interzice criptomonedele

China, a doua cea mai mare economie din lume, a promis că va interzice utilizarea criptomonedelor în tranzacții. Guvernul va „contracara cu hotărâre speculațiile valutare virtuale, activitățile financiare și comportamentele necorespunzătoare pentru a proteja proprietățile oamenilor și a menține ordinea economică, financiară și socială”, a informat Reuters, citând o declarație a Băncii Populare din China (PBOC).

PBOC a declarat că aceste criptomonede nu trebuie să circule pe piețe ca monede tradiționale și că bursele din străinătate nu au voie să furnizeze servicii investitorilor continentali prin internet. China a interzis, de asemenea, instituțiilor financiare, companiilor de plăți și firmelor de internet să faciliteze tranzacționarea criptomonedelor.

Beijingul, măsuri aspre pentru piețele criptografice

Nu este pentru prima dată când China anunță măsuri dure în ceea ce privește criptomonedele. La începutul acestui an, Beijingul a anunțat o represiune împotriva minelor criptografice, procesul intensiv în energie care verifică tranzacțiile și creează noi unități de monedă.

Se așteaptă ca următoarele săptămâni să fie „aspre pentru piețele criptografice care erau deja la limită după comentariile recente ale SEC (US Securities and Exchange Commission), dar numai legislația actuală va avea un efect pe termen lung”.

Tranzacționarea criptomonedelor a fost interzisă oficial în China din 2019, dar a continuat online prin intermediul exchange-uri străine.

Puterea de la Beijing a emis primele avertismente serioase pentru investitorii în criptomonede începând cu luna mai 2021, anunțând că nu va mai oferi nicio protecție pentru continuarea tranzacțiilor Bitcoin și alte monede online. În luna iunie, băncile și platformele de plăți au fost instruite să înceteze facilitarea tranzacțiilor. Tot atunci au fost interzise pe teritoriul țării și operațiunile privind „exploatarea” monedelor”, obligând minerii Bitcoin să înceteze sau să-și mute activitatea peste hotare.

author avatar
Andreea Vlad