AcasăAfaceriLondra, visteria încăpătoare a miliardelor din Silicon Valley

Londra, visteria încăpătoare a miliardelor din Silicon Valley

În 2016, au existat îngrijorări că Brexitul ar duce la un exod în masă din partea tehnologiei americane, dar nu s-a întâmplat.

Sadiq Khan, primarul Londrei, a călătorit marți în California în cadrul unei misiuni comerciale pentru a încerca să-i convingă pe liderii din domeniul tehnologiei din Silicon Valley să investească mai mulți bani în capitala britanică.

S-a întâlnit cu șefi de top, inclusiv cu Ruth Porat, directorul financiar al Google, cu investitori de capital de risc și cu antreprenori din Bay Area.

În cele din urmă, primarul speră să consolideze ceea ce este deja o relație puternică între Londra și Silicon Valley. De asemenea, dorește ca mai mulți investitori în tehnologie din SUA să sprijine mai multe start-up-uri londoneze cu mai multe din miliardele lor.

Giganții americani din domeniul tehnologiei, printre care Google, Meta, Amazon, Twitter și Apple, au deja birouri mari în capitală, în timp ce greii capitalului de risc din Silicon Valley, printre care Sequoia și Lightspeed Ventures, au înființat recent avanposturi în oraș pentru a-i ajuta să găsească oportunități de investiții în start-up-uri.

În prezent, companii Big Tech din America au zeci de mii de angajați în Londra, mulți dintre ei ocupând posturi foarte bine calificate și bine plătite, care contribuie la economia generală a orașului.

În ianuarie, Google a anunțat că plătește un miliard de dolari pentru clădirea  Central St. Giles, unde ocupă deja câteva etaje, în West End.

Este în curs de a construi un nou sediu vast, cu spațiu suficient pentru peste 4.000 de angajați, pe un teren situat în spatele gării King’s Cross, în timp ce Apple va fi unul dintre principalii chiriași ai proiectului de reamenajare a centralei electrice Battersea Power Station.

Potrivit unui studiu publicat de CNBC, Londra este destinația numărul unu pentru companiile de tehnologie din SUA care doresc să se extindă la nivel internațional, înaintea altor capitale europene precum Paris, Berlin și Stockholm.

author avatar
Radu Jacotă Redactor