AcasăAfaceriLG renunță la smartphone-uri

LG renunță la smartphone-uri

Grupul sud-coreean LG Electronics a anunțat că își închide divizia de smartphone-uri, care avea pierderi de miliarde de dolari.

Odată considerat un pionier al sistemului de operare Android, LG a colaborat la începutul anilor 2010 cu Google la seria Nexus. A fost mult timp clasat printre primii zece producători de smartphone-uri din lume. Dar, potrivit companiei specializate Counterpoint, ultima dată când a avut o cotă de piață de 3% sau mai mult a fost în al doilea trimestru al anului 2018. Telefoanele LG  au suferit, de asemenea, o concurență acerbă din partea rivalilor chinezi precum Huawei. Divizia de smartphone-uri LG a înregistrat pierderi de aproape șase ani, totalizând aproximativ 4,5 miliarde de dolari, relatează Reuters. Această închidere înseamnă că grupul se va concentra  pe “domenii de creștere, cum ar fi componentele vehiculelor electrice, dispozitivele conectate și casele inteligente”, se arată într-un comunicat LG. În vremuri mai bune, LG a lansat pe piață o serie de inovații în domeniul telefoanelor mobile, inclusiv camere cu unghi ultra-larg și, în vârf în 2013, a fost al treilea cel mai mare producător de smartphone-uri din lume, în spatele Samsung și Apple. În timp ce alte mărci cunoscute, cum ar fi Nokia, HTC și Blackberry, au la rândul lor dificultăți, LG este primul brand major de smartphone-uri care se retrage complet de pe piață. Cota globală actuală a LG este de doar aproximativ 2%. Anul trecut a livrat 23 de milioane de telefoane, comparativ cu 256 de milioane pentru Samsung. Divizia de smartphone-uri LG, cea mai mică dintre cele cinci divizii ale sale, care reprezintă aproximativ 7% din venituri, este de așteptat să fie lichidată până la 31 iulie.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
135 afisari

1 COMENTARIU

  1. LG faceau telefoane scumpe cu procesoare mai vechi decit concurența, și cu baterii slabe,mici care afectau utilizatorii din cauza descarcării f.rapide in utilizare.Plus multe alte minusuri in aspectul smartph.materiale mai proaste,etc.. Conducerea ,managementul incompetent,defectuos a dus la prabușirea sectorul de ,,smarfoane”. NOKIA din nr.1 mondial a ajuns o marca neglijabilă deși s-au facut eforturi sa revina in vîrf. Ei cred ca daca vin ca înainte cu prețuri mari se înghesuie fraierii sa le cumpere produsele?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger