AcasăAfaceriLăcomia a prăbușit piața criptomonedelor

Lăcomia a prăbușit piața criptomonedelor

Tendința de a obține randamente ridicate din monedele digitale a stimulat lăcomia în rândul investitorilor și speculanților – un factor major în  actuala spirală descendentă a pieței, potrivit directorului executiv al Yoshi Markets, Arshad Khan.

„Piața criptomonedelor continuă să se confrunte cu incertitudini și chiar  viitorul său este întunecat în acest moment, așa că este de datoria investitorilor să fie responsabili și să înțeleagă riscurile înainte de a se arunca într-o investiție care s-ar putea confrunta cu alte turbulențe. Totul se datorează lăcomiei care a apărut pe piață”, a declarat  Khan pentru The National la un summit economic din Dubai.

El susține că anumiți investitori, în special cei fără pregătire în finanțe, s-au înșelat atunci când au crezut că activele digitale “pot oferi randamente foarte mari.”

Cu toate acestea, „există și o parte bună”: curățarea pieței pentru diferite clase de active.

Bitcoin, prima și cea mai mare criptomonedă din lume, s-a prăbușit sâmbătă sub nivelul psihologic cheie de 20.000 de dolari, în condițiile în care investitorii au continuat să se ferească de activele mai riscante, pe fondul temerilor legate de creșterea ratelor dobânzilor, în timp ce băncile centrale încearcă să țină în frâu inflația.

Piața a fost zguduită și de colapsul spectaculos al criptomonedei Luna și a monedei stabile Terra asociate.

“Este o lecție pentru cei care cred că se pot lansa în investiții care nici măcar nu promit recuperarea capitalului. Autoritățile trebuie să reglementeze lumea criptomonedelor, deoarece o platformă reglementată se expune mai puțin la riscurile pieței, a precizat Khan.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
464 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger