AcasăAfaceriJAF în sectorul criptomonedelor: au fondat platforma Africrypt, apoi au fugit cu...

JAF în sectorul criptomonedelor: au fondat platforma Africrypt, apoi au fugit cu 3,6 miliarde de dolari?

AfricryptJAF în sectorul criptomonedelor: au fondat platforma Africrypt, apoi au fugit cu 3,6 miliarde de dolari?

Cutremur în sectorul criptomonedelor: fraţii care au fondat platforma de criptomonede Africrypt din Africa de Sud sunt de negăsit după dispariţia, în aprilie, a 3,6 miliarde de dolari, au declarat vineri avocaţii investitorilor păgubiţi.

Prin intermediul avocatului lor, fraţii au negat categoric această variantă. Totuşi, dacă aceste informaţii vor fi confirmate, pierderile ar fi printre cele mai mari produse până în prezent în sectorul criptomonedelor.

Directorul operaţional al Africrypt, Ameer Cajee, a declarat într-o scrisoare către clienţi, din data de 13 aprilie, că toate conturile clienţilor au fost compromise din cauza unei accesări neautorizate recente a sistemului platformei.

Africrypt a oprit operaţiunile

Responsabilii platformei de criptomonede au oprit operaţiunile şi ”au început procesul de a încerca să recupereze fondurile furate”.

Nu au fost furnizate detalii despre cât de mulţi bani lipsesc şi au avertizat clienţii că încercarea de a-şi recupera banii folosind avocaţi ”ar întârzia doar procesul de recuperare”.

Firma nu a răspuns imediat la o cerere de comentarii cu privire la modul în care a ajuns la cifra respectivă.

Din câte se pare, Cajee şi fratele său Raess, co-fondator al companiei, sunt de negăsit din 13 aprilie şi că pe 16 aprilie a sesizat problema poliţiei specializate în anticorupţie din Africa de Sud, supranumită Hawks.

Rudele îi acoperă sau nu ştiu nimic?

Zakira Laher, verişoara lui Cajee, care a spus că este director Africrypt până când a renunţat în 2019, a declarat pentru Reuters că fraţii lipsesc din aprilie.

Spun asta în numele întregii familii că habar nu avem unde sunt”, a spus ea prin telefon. Cam pe la jumătatea lunii aprilie au încetat să vorbească cu noi. Nu ne răspund în WhatsApp”.

Poliţia nu poate ajuta păgubiţii. De ce? Criptomonedele nu sunt definite ca un produs financiar, iar poliţia nu are competenţa de a investiga.

 

author avatar
Andrei Ștefan
223 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger