AcasăAfaceriiPhone 14, victima tensiunilor China-Taiwan. Gigantul Apple, lovit în plin!

iPhone 14, victima tensiunilor China-Taiwan. Gigantul Apple, lovit în plin!

appleiPhone 14, victima tensiunilor China-Taiwan. Probleme uriașe pentru Apple, din cauza vizitei lui Nancy Pelosi la Taipei / foto: The Statesman

Seria de smartphone-uri iPhone 14 ar putea fi amânată pe fondul creşterii tensiunilor dintre China şi Taiwan.

Situaţia gigantului american este una sensibilă deoarece Apple foloseşte procesoare produse de TSMC (Taiwan) care sunt livrate către Pegatron în China (locul unde se fabrică iPhone-urile).

Apple foloseşte procesoarele TSMC

Se pare că oficialii chinezi au început deja să refuze hardware produs în Taiwan care nu respectă condiţiile menţionate mai sus, inclusiv procesoare de la TSMC.

Apple încearcă să elimine toate expresiile şi cuvintele interzise de China astfel încât livrările să nu fie întârziate, însă experţii susţin că sunt şanse destul de mari ca oficialii chinezi să respingă în continuare produse realizate în Taiwan. În acest context există un risc crescut ca seria iPhone 14 să fie amânată.

Lansarea iPhone 14, amânată

În acelaşi timp analistul Ming-Chi Kuo susţine că Apple va demara producţia iPhone-ului 14 de 6.1 inci în fabrica Foxconn din India simultan cu fabrica din China (o altă dovadă că Apple are probleme şi caută alternative).

Compania Apple este cel mai mare client TSMC (Taiwan Semiconductor Manufacturing Company), acestia livrand tehnologie catre China, adica fix acolo unde sunt asamblate telefoanele Apple. Vizita presedintelui Camerei Reprezentantilor SUA in Taiwan, Nancy Pelosi, nu a facut decat sa puna paie pe foc.

author avatar
Andreea Vlad
508 afisari

2 COMENTARII

  1. Un kakat care a ajuns sa coste mai mult ca un laptop????….paguba in ciuperci ca nu se mai face iphone in china
    Dobitocu de xi tzomping o sa aiba cateva mii de someri si alte miliarde de dolari vor merge la altii.moarte ciumei rosii go fuck yourself idiots commie bastards

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger