AcasăAfaceriIon Sterian, TRANSGAZ: „Racordăm la gaze toate localitățile din România”

Ion Sterian, TRANSGAZ: „Racordăm la gaze toate localitățile din România”

Directorul general al Transgaz dezvăluie proiectul major aflat în derulare – ce vizează extinderea conductelor de transport, astfel încât toate localitățile din România să fie racordate la gaz.

Sunt manageri pentru care pandemia a fost cea mai bună scuză ca să îşi conserve afacerile. Sunt manageri, însă, care au văzut oportunităţi, cum sunt cei de la Transgaz, care au testat limitele companiei lor şi le-au depăşit construind mai mult, mai bine, mai repede, mai ieftin. Şi nu oricum, ci printr-o combinare excelentă între specialişti şi noi angajaţi, tineri şi dornici de afirmare, notează miercuri, 8 decembrie, antena3.ro.

„Am avut grijă, prin departamentul de resurse umane, la recrutarea forţei de muncă să avem şi tineri, să putem să îi formăm, să putem pregăti viitorul de mâine. Dar, în acelaşi timp, şi specialişti cu experienţă”, a declarat Ion Sterian, directorul general al Transgaz.

Sterian: Școala românească pe acest domeniu îşi menţine tradiţia

Proiectul care îi va aduce Transgaz de pandemie este celebra conductă BRUA. Au terminat tronsonul românesc al conductei în plină pandemie. Managerul Transgaz spune că pentru companie succesul nu are o reţetă secretă, ci o reţetă normală, dar respectată întocmai: munca în echipă, comunicare, permanentă perfecţionare, recrutarea continuă.

„Mă bucur enorm de mult că prin investiţiile astea pe care le-am implementat şi le vom implementa, şcoala românească pe acest domeniu îşi menţine tradiţia”, a precizat Ion Sterian.

O tradiţie fără de care proiecte complexe şi dificile precum traversarea unor soluri dificile sau construcţii la mare înălţime nu sunt posibile. Acum, oamenii de la Transgaz se mândresc şi cu patru staţii de comprimare. Adevărate „state of the art” în domeniu realizate doar cu specialiştii proprii.

„Sunt printre cele mai moderne staţii de comprimare din Europa, cu tehnologia la nivelul anilor 2022-2023”, a dezvăluit Ion Sterian, directorul general Transgaz.

Proiect major

Însă greul abia începe. Compania are un proiect la care nu ţine doar economic: unirea energetică cu Republica Moldova. O primă livrare către Chişinău a fost realizată în luna octombrie.

„Acum avem în derulare şi au început lucrările, avem pe toate provinciile istorice ale României, extinderi de sistem naţional de conducte de transport în vederea racordării tuturor localităţilor la gaz”, a explicat Ion Sterian, potrivit sursei citate.

author avatar
Andrei Coman