AcasăAfaceriInvestitorii din întreaga lume tremură: Bitcoin, în cădere liberă. Pierderile sunt uriașe!

Investitorii din întreaga lume tremură: Bitcoin, în cădere liberă. Pierderile sunt uriașe!

Bitcoin Investitorii din întreaga lume tremură: Bitcoin, în cădere liberă. Pierderile sunt uriașe!

Cea mai populară criptomonedă este din nou în centrul atenției. De această dată, veștile nu sunt deloc bune. Bitcoin pică sub pragul de 30.000 de dolari, minus 30% de la maximul istoric de acum două săptămâni.

Bitcoin a crescut cu peste 260% în ultimele 12 luni – o călătorie stelară, notează CNN. Dar astfel de creșteri sunt nesănătoase, avertizează experții. Se repetă astfel scenariul din 2017, când moneda virtuală avea o creștere spectaculoasă până la 11.000 dolari, iar în 2018 pierdea 80% din creștere.

Bitcoin este o monedă de refugiu, adică un instrument financiar în care, în vremuri complicate, investitorii își plasează banii. Dar este extrem de volatilă! O volatilitate violentă, apreciază experții, citați de Ziarul Financiar.

Bitcoin, în declin abrupt

Criptomoneda a intrat într-un declin abrupt în ultimele două săptămâni, după ce şi-a majorat valoarea de patru ori pe parcursul anului trecut. În martie 2020, un bitcoin era cotat la 5.000 dolari, iar la sfârșitul lunii decembrie a ajuns la aproape 30.000 dolari. Apoi a depășit pentru prima dată 40.000 de dolari.

Moneda digitală a scăzut cu 5,9% joi, coborând sub pragul de 33.000 de dolari. Prețul bitcoin a continuat să fluctueze în jos după recordul înregistrat acum două săptămâni, existând tot mai multe speculații că piața ar fi într-o bulă.

O bulă speculativă precum cea care a provocat prăbușirea criptomonedei în 2017. „Bitcoin tocmai a intrat în zona de pericol”, afirmă Edward Moya, analist senior al platformei de trading Oanda, avertizând însă că „acesta nu pare să fie sfârșitul bulei cripto”.

Deși prețurile în creștere vertiginoasă ale criptomonedelor au alimentat achizițiile speculative ale cumpărătorilor individuali, ele i-au făcut pe investitorii profesioniști reticenți să cumpere la preț de maxim.

author avatar
Andreea Vlad
519 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger