AcasăAfaceriInvestiții: Bitcoin sau Ethereum?

Investiții: Bitcoin sau Ethereum?

Zilele în care Bitcoin a fost singura opțiune reală pentru investitorii care doresc să intre pe piața criptomonedelor au trecut de mult. Ethereum, a doua cea mai mare monedă virtuală, a crescut la un nivel record. Ambele  își dispută o piață volatilă  și dominată de mania speculativă.

Ethereum este folosit de cei de la Microsoft pentru oferta sa de blockchain și a alimentat creșterea explozivă a jetoanelor nefungibile(NFT), cea mai recentă formă  de tranzacții în arta digitală.

„Ether este o platformă blockchain care funcționează precum magazinul Apple sau magazinul de aplicații Android”, a declarat pentru Bloomberg Pat LaVecchia, director executiv al Oasis Pro Markets, o platformă de tranzacționare a valorilor mobiliare digitale din SUA. „Bitcoin este o marfă precum aurul sau un depozit de valoare.”

„Investitorii privesc adesea Ethereum ca o investiție de tip creștere, făcând un pariu pe dezvoltarea continuă a ecosistemului descentralizat construit pe această platformă”, explică Phil Bonello, director de cercetare la Grayscale Investments, care supraveghează ambele criptomonede.

Bitcoin reprezintă acum aproximativ 46% din valoarea totală a pieței criptografice, în scădere de la aproximativ 70% la începutul anului, potrivit trackerului CoinGecko. Are o plafon de piață de peste 1 trilion de dolari comparativ cu cei 400 de miliarde de dolari ai Ethereum.

Ce au ales companiile

Și este în continuare alegerea mai multor corporații mari. Tesla și MicroStrategy au cumpărat cea mai cunoscută criptomonedă, nu Ethereum. Când managerii de fonduri speculative americane Paul Tudor Jones și Ray Dalio vorbesc despre cripto, ei vorbesc despre Bitcoin.

Riscuri

Asta se reflectă și în volatilitatea aceste piețe. Strategii Macro Cornerstone au studiat modul în care Bitcoin și Ethereum se vor comporta probabil într-o recesiune. “Există un risc semnificativ mai mare pentru Ether decât compatriotul său mai mare”, a spus Benson Durham, strategul Cornestone Macro.

Cei mai mulți consilieri financiari ar împiedica pe oricine să plaseze mai mult de 5% din portofoliul lor global în cripto – și au avertizat clienții că trebuie să fie pregătiți să-l piardă. În total, există mai mult de 7.000 de monede urmărite în prezent de CoinGecko.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
281 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger