AcasăAfaceriIndustria spațială, mega afacere de un trilion de dolari

Industria spațială, mega afacere de un trilion de dolari

Industria spațială ar trebui să atingă venituri anuale de 1 trilion de dolari până în 2040, costurile de lansare scăzând cu 95%, potrivit unui raport Citigroup

O scădere suplimentară a costului de acces la spațiu ar crea mai multe oportunități de expansiune și inovare tehnologică, deblocând mai multe servicii de pe orbită, cum ar fi banda largă prin satelit și producția.

Estimările Citi pentru industrie se potrivesc cu previziunile recente publicate în ultimii ani  de Morgan Stanley, Bank of America și alții. Valoarea economiei spațiale globale a ajuns la 424 de miliarde de dolari în 2020, arată un studiu al Space Foundation, după ce a crescut cu 70% din 2010.

„Veniturile din producție, servicii de lansare și echipamente terestre vor reprezenta majoritatea creșterii veniturilor în sectorul sateliților”, a precizat Citigroup.

Investițiile private în companiile spațiale, în special cele cu capital de risc, au depășit în mod constant recordurile anuale în ultimul deceniu. Anul trecut, companiile de infrastructură spațială au primit investiții private în valoare de 14,5 miliarde de dolari.

O economie spațială de un trilion de dolari s-ar produce printr-o scădere a costurilor de lansare –în prezent sunt cu 40% mai mici decât în anii 1980.

Piața sateliților reprezintă cea mai mare porțiune a economiei spațiale, cu peste 70%, iar Citi spune că sectorul „trece printr-o schimbare de paradigmă a cererii”.

În timp ce veniturile prin satelit au provenit în mod predominant din servicii precum televiziunea, banca vede o extindere a aplicațiilor, de la bandă largă pentru consumatori la conectivitate mobilă la rețelele Internet-of-things.

Rețelele extinse de sateliți ale Starlink de la SpaceX și ale Proiectului Kuiper de la Amazon vor accelera această schimbare printr-o „accesibilitate mai mare” la serviciile de internet din întreaga lume.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
242 afisari

1 COMENTARIU

  1. Dacă aș scrie despre pisici de ce aș pune întotdeauna o imagine făcută pe calculator cu o pisică? Nu sînt pisici, sînt o născocire sau sînt dar, greu de crezut, nu am poze?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger