AcasăAfaceriIndustria modei britanice trage ponoasele Brexitului

Industria modei britanice trage ponoasele Brexitului

Comenzi anulate, cheltuieli suplimentare: unul dintre cei mai străluciți designeri de modă din Marea Britanie se teme că ar putea fi nevoit să părăsească țara din cauza taxelor împovărătoare impuse de Brexit.

Erdem Moralioglu, care s-a născut în Canada, dintr-un tată turc și o mamă engleză, a spus că plănuiește să-și transfere compania în Spațiul Economic European, deoarece în temeiul acordului Brexit trebuie plătite taxe suplimentare pentru anumite articole care se deplasează între Marea Britanie și UE.

“O perspectivă este înființarea unei filiale în Europa. Guvernul face din ce în ce mai dificilă producția în Marea Britanie, ceea ce este o rușine, deoarece aceasta reprezintă 50% din ceea ce facem. Este foarte trist. Brexit-ul a condus la o nepăsare extraordinară care dăunează industriei modei din Regatul Unit. Au rezultat comenzi anulate și costuri crescute”, a spus Moralioglu. Preocupările fondatorului companiei Erdem(care a prezentat marți o colecție inspirată de balet la London Fashion Week) sunt împărtășite și de alți designeri care au fost prezenți la acest eveniment. Paul Costelloe a spus că materialul pe care intenționa să îl folosească în spectacol a fost blocat pe aeroportul din Stansted din cauza problemelor de documentare.

„În ceea ce privește industria textilă, este un Brexit fără acord. Este un dezastru ”, a spus el. “Și cred că situația se va înrăutăți dacă nu se iau măsuri”. De asemenea, companiile de teatru, deja afectate de pandemie, fac apel la finanțare pentru a compensa costurile mai mari ale cerințelor de viză și permis de muncă pentru a face turnee în țările UE.”Lucrăm îndeaproape cu afacerile din industria modei pentru a ne asigura că primesc sprijinul necesar pentru a tranzacționa eficient cu UE și pentru a profita de noi oportunități pe măsură ce încheiem noi acorduri comerciale”, a spus un reprezentant al guvernului britanic.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
163 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger