AcasăAfaceriÎnapoi la birou? Wall Street nu mai vrea muncă de la distanță

Înapoi la birou? Wall Street nu mai vrea muncă de la distanță

Șefii marilor bănci americane pledează pentru reîntoarecerea angajațiilor la sedii, însă lucrătorii cu gulere albe ar prefera să muncească de acasă.

“În general, lucrul de acasă a fost uimitor pentru familia noastră. Am scăpat de naveta de două ore până în New York City și mă simt mai productiv”, a declarat(sub protecția anonimatului) Mark, un angajat la o bancă globală.

Acest nou echilibru între viața personală și profesiune se va încheia pe parcursul acestei veri, când mulți dintre lucrătorii din industria financiară americană vor fi convocați înapoi la birouri.

Goldman Sachs le-a comunicat salariaților „să facă planuri de a fi în măsură să se întoarcă la birou” până pe 14 iunie în SUA și pe 21 iunie în Regatul Unit.

“Munca de acasă nu funcționeză pentru cei care doresc să se afirme”,  a susținut recent CEO-ul JPMorgan Chase, Jamie Dimon, și a prezis că “undeva prin septembrie sau octombrie” angajații băncii își vor relua programul pre-pandemic.

Mark consideră că politicile celor două bănci majore vor crea dificultăți gospodăriilor americane, mai ales în cele afectate de efectele economice ale pandemiei, care vor suporta inegal sarcina responsabilității de îngrijire a copiilor.

Cu toate aceastea, analiștii consideră că domeniul muncii la distanță este deja “noul normal” – și nu numai în sectorul financiar.

Există un program hibrid pentru viitorul previzibil, explică Roy Cohen, expert în politici de muncă la The Wall Street Professional.

Cultura corporativă se va schimba, unora dintre angajați li se va permite să lucreze de acasă, deoarece acest mod este un “avantaj competitiv”.

În plus, băncile și companiile trebuie să le explice propriilor angajați de ce trebuie să se întoarcă într-un birou, de vreme ce și-au făcut treaba de la distanță în mod eficient de mai mult de un an de zile.

“Pandemia a adus o schimbare de paradigmă în ceea ce privește așteptările oamenilor de la locul de muncă. Dacă o firmă oferă 1,2 milioane de dolari și una oferă 1 milion de dolari, dar cu șansa de a lucra de acasă, flexibilitatea ar putea câștiga”, susține Aleksandar Tomic, profesor asociat pentru strategie, inovație și tehnologie la Woods College of Advancing Studies, Boston.

author avatar
Radu Jacotă
184 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger